Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biter, dilden, insan, kitap, yeter, özeti

İnsan Dilden Yeter Dilden Biter Kitap Özeti

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Söyleyeni ve söylenme zamanı belli olmayan uzun deneyimler sonucu ortaya çıkmış, toplumca kabul görmüş ve anonimleşmiş kısa öğütlerdir atasözleri İleri sürülen ve savunulan düşüncenin temelini oluşturduğu için "Sav" veyahut fikri iletişimde hikmetli sözlerin kullanılması "irsal-i mesel" olarak da tanımlanabilir

Düşünce, inanç ve kültür yapımızın temelini oluşturduğu ve yüzyılların değişen düşünce ve mantığı karşısında dinamizmini koruduğu hatta tanık misyonu üstlendiği düşünülünce; dilimizi süsleyen bu sanat unsurunun, dil felsefesi açısından da incelenme gereksinimi doğmuştur

Yazar, yılların birikimi yanında inceleme ve araştırmalarıyla, pek çok kaynaktan yararlanarak, dil san'atı yanında dil felsefesinin de temelini oluşturan atasözlerini, bu kitapta bir araya getirmiş, kaynak eser niteliğinde Türkçe ve Almanca olarak okuyucuya sunmuştur

İnsan Dilden Yeter Dilden Biter

Yüksel Pazarkaya

Kanes Yayınları

Fiyatı : 10,00 TL

Ekim 2011

112 sayfa

ISBN: 9786054478156

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com