Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elçin, ile, mahmud, meryem

Mahmud İle Meryem - Elçin

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mahmud İle Meryem - Elçin

MAHMUD İLE MERYEM - Elçin

Kitap Hakkında:
Kitabı okumaya başladığımda, tanıdık bir aşk öyküsü olarak düşünmüştüm Mahmud ile Meryem'i Öyle değilmiş demek ki kitapları bitirmeden onlar hakkında cümleler kurmaya hiç gerek yokmuş, üstelik bu o kitaba karşı bir haksızlıkmış

Biraz gerçek, biraz düş; biraz tarih, biraz masal, biraz hayal, biraz kurgu var bu kitapta Her şeyden gıdım gıdım, ama istikrarlı Ne az, ne çok Cümleler okuyucuyu sürükleyip götürüyor İnsanı sıkmayan bir akıcılığı var Bu üzden midir bir solukta son'a ulaşıvermek?

Aşktan çok acı gördüm satırlarda acılar mıdır kitapları oluşturan? Sanırım hayatın acıtan tarafını yazmak çok daha kolay Ya da insan acılarını daha kolay satıyor İşte Mahmud ile Meryem de bir acılar zinciri Ve son'da mitolojik bir yok oluş var Aşk ateşinden yanıp kül olan iki insan Mahmud ile Meryem

Kendi adıma: Güzel bir yolculuktu

Çeviren: İldeniz Kurtulan - 2001 - İstanbul

Kitabın İncileri:
İnsanlar anlamlarını yitirince yabancılaşıyorlardı 23
Gerçeği söyleyen dil değil, yürektir 24
Tanrı her sıkıntıdan sonra bir ferahlık sağlar 42
Taşkın fırtınaların, azgın dalgaların burgaca soktuğu ya da kayalara bindirdiği gemicilerin kurtulma olasılıkları, alışılmışta sakin gözüken ama öfkelenince ağzı köpürenlerden daha akla yakın Ne kadar öğüt versen, yalvarıp yakarsan, doğru yolu göstersen, nafile; çünkü, içine kuru odun atılan ocak gibi daha fazla tutuşur, alevleri bacayı sarar 72
Aşk illetinin dermanı, aşkın ta kendisidir! 89
Adlar değişiyor, yüzler değişiyor, duygular değişmiyordu yalnız, huylar da Aslında değişen önemli bir şey de yoktu yaşamda Hepimiz parmaklıklar arasındayız ve parmaklıklardan kurtulamıyoruz 97
Gerek insanlar, gerekse hayvanlar, yani yeryüzünün yaratıkları her şeye alışırlar Her şey değişir, dünyada sürekliliğini koruyabilen hiçbir şey yoktur Sürekli olan yalnız tanrıdır ve onun öğretisi 110
günler hep birbirinin benzeriydi ya da birbirinin aynada görünümü 169

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com