Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elkitabı, ressamın, özeti

Ressamın Elkitabı Özeti

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ressamın Elkitabı Özeti

Ressamın Elkitabı Özeti

Jose Saramago / Portekiz Edebiyatı / Roman / Can Yayınları

Nobel ödüllü Portekizli yazarın ilk romanı olan bu kitap, yazarın bütün edebi yaşamının temellerini oluşturacak kimi temaların tohumlarını içinde barındırıyor: Günlük yaşamın sıradanlığı, ahlaksal kriz, sanatçının toplumla ilişkisi, bireysel ve toplumsal baskı, Tanrının varlığı üzerine düşünme, kendini sorgulama ve aşma

Siparişle çalışan, yeteneksiz ressam H, bir işletmenin yöneticisi olan S’nin portresini yapma görevini üstlenir H, yeteneksizliğinin bilincindedir, üstelik tablolarının ve yaşamının sıradanlığından da acı duymaktadır Aldığı işi bitirmeye çalışırken, yaşamını ve sanatının amacını sorgulama ihtiyacı duyar Bu amaçla atölyesinde gizlice S’nin ikinci bir portresini yapmaya, buna koşut olarak da günlük tutmaya başlar Ülke siyasal çalkantılarla alt üst olurken H, kendi küçük dünyasında kendi sıkıntılarını yaşamaktadır

Olayların beklenmedik düğümlere kaydığı Ressamın Elkitabı, hayat, sanat, siyaset, aşk, kentler, görüntüler ve gerçekler üzerine bir denemeler bütünü olarak da düşünülebilir Yazarın kendi yaşamından izdüşümlerle renklenen romandaki H’nin günlüğü, gerçeklik ve kurgu, doğru ve yalan arasında dolaşarak bize yaşam ve sanat, ahlak ve estetik arasındaki ilişkiler üzerine en güzel metinlerden birini sunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com