Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekitaplar, kabristan|kitap, özetleri

Kabristan|Kitap Özetleri E-Kitaplar

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kabristan|Kitap Özetleri E-Kitaplar

Resmi belgeler ve anket çalışmaları sonuçlarının mutlak doğru olduğu ve uluslar arası araştırmaların ki bunlar farklı milletlerden ırklardan insanların bilimsel gerçeklerini yanlı ve taraflı diye gerçek dışı görmek ne derece doğrudur?

Tarihe mal olmuş kudüs'ün fatihi selahaddin eyyubi'yi yakın akrabalarının isimleriden yola çıkarak tabii olduğu milliyetinden çıkarmak hangi mantığı açıklayablir?

Konya'da bir tarihte sağlık ocağının birinde halktan alınan kan örneklerinin DNA analizlerinden yola çıkarak Portekiz ve Fransızlarla yakın kan bağı olduğunu idda etmek neyin endişesi olabilir?

Bir başka konu ise Türkçe, Farsça, Arapça ve Kürtçedeki benzer anlamlar ihtiva eden kelimelerin ve birbirine yakın gelen söylemlerden yola çıkarak sonucu türklüğe bağlamak ne derece doğru?

Hatay, Siirt, Mardin ve Urfadaki arap vatandaşlarımızın asamilasyon sonucu arap olduklarını aslında onlarında türk olduğu iddası ne derce mantıklıdır?

Bilimsel gerçek diye sunular belgeler ve dipnotlardaki kaynaklara baktığımızda yine yazar gibi başka bir hayalperest kişinin yazdığı iddaadan öteye geçmeyen dayanaksız şeyler görürüz bu mudur bilimsel gerçekler?

Ayrıca bilimsel gerçekler niteliği taşıdığı idda edilen kamaoyu araştırmaları ve anketlerdeki sorulardaki çarpıklık insanlara milliyeti değilde kendinizi hangi milliyete yakın görüyorsunuz? ve hangi milliyeten hissediyorsunuz gibi soruların cevaplarından yola çıkarak türkiyedeki etnik kökene dair rakamsal sayılar sunuluyor sokakta beş on bin kişi üzerinde yapılan anket sonuçları gerçek rakamları ifade edebilir mi acaba?

TÜRKİYE'NİN ETNİK YAPISI HALKIMIZIN KÖKENLERİ VE GERÇEKLER
İsmini almasına rağmen arka kapakta yer alan isimlere baktığımızda üç gazeteci iki milletvekili ve iki askerin yorumu kitaba dair düşüncelere ışık tutacaktır hiç bir tarihçi ve dil bilimciden görüşün olmaması ısmarlama bir kitap olduğunu gösteriyordur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com