Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alemdağda, kitabının, yılan, özeti

Alemdağda Var Bir Yılan Kitabının Özeti

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kitap hikayelerden meydana geliyorİçindeki hikayelerden Alemdağda Var Bir Yılan,Panco’nun Rüyası,Hişt,Hişt!’in özeti aşağıdadır

ALEMDAĞDA VAR BİR YILAN

Biz insanların çoğu zaman kendimizi yalnız,boşlukta hissettiğimiz anlar vardırİşte bu anlarda hayata bakış açımız da değişirHer olaya,herşeye kötü tarafından bakarızYarısına kadar dolu olan bardağı,yarısı niye boş diye kendimize dert ederizİşte hikayemizin kahramanı da kendini hep böyle hisseden biriBir de biz bu adamın İstanbul’da yaşadığını kabul edersek bakın bu adamın düştüğü bataklığaAma bu insanın da yaşaması,mutlu olması gerekiyorİstanbul’da mutlu olamıyorsa hayal gücü de yok demiyoruzKendisine yaşanacak,mutluluğu bulacağı bir yer kuruyorBuranın adı da AlemdağYüz Temel Eser Özetleri, Kitap Özetleri, Roman Özetleri, Yüz Temel Eser, Özet

PANCO’NUN RÜYASI

Öyle bir adam ki Panco;miskin,bıkkın,hayatta ulaşmak istediği bir amacı olmayan fakat bir kızı seven genç bir simaiş bulursa sağda solda elektrikçilik yapıyor,hala annesi babasıyla yaşıyorÇoğu zaman hayatını babasının verdiği üç beş kuruşla kumar oynayıp kazanarak sürdürüyorBir gün rüyasında sevdiğinin yanında birini görüyor,şaşırıyor,hemen yanlarına gidiyor,bir de baksın ki sevgilisinin yanındaki kendisi,gözleriyle iletişim kurmak istiyor,rüyasındaki kendisi onu tersliyorSabah uyandığında hala onu düşünüyor ve gülüyordu,onu seviyordu,sevdiğinin de onu sevdiğini anlamıştıArtık hayat daha güzeldi

HİŞT HİŞT!…

Hişt,Hişt!Bu sesi herkes duyar,özellikle bahar geldiğinde öyle bir sestir ki;dağlardan kuşlardan,denizden,insandan,hayvandan,attan,böce kt en,çiçekten gelirBu ses geldiğinde dünyaya can gelir,hayat şenlenirBu ses geldikten sonra yaşar çiçekler,böcekler,insanoğullarıBazen biz de çıkartırız bu sesi çünkü biz de yaşarız bu hayatı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com