10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
John Steinbeck'in Fareler Ve İnsanlar
John Steinbeck'in Fareler ve İnsanlar kitabından bahsetmek istiyorum George ve Lennie adlı iki işçi çiftliklerde çalışarak hayatlarını kazanırlar, içki içmezler, kıt kanaat ordan burdan keserek para biriktirirler ve ileride kendi çiftliklerini kurmayı hayal ederler George kısa boylu zayıf çok zeki bir adamdır, Lennie ise dev yapıda, çalışkan ama çocukça bir ruha sahip bir adamdır, saftirik diyecem de içim elvermiyor (rabbim zaten bir yerden verir bir yerden alır, hikmetinden sual olunmaz) Bu iki arkadaş çiftliklerde beraber çalışırken dostlukları da gelişmiştir Büyük bir çiftliğe gelirler burası son olarak çalışacakları yerdir zira bir ay para biriktirirlerse artık kendi çiftliklerini satın alabileceklerdir Lennie sürekli George'ye çiftliğimizi anlat der, George bir anlatır, yine anlat der, yine anlatır, tavuklar olacaktır, kocaman bahçe ve tavşanlar, Lennie en çok tavşan yetiştirecekleri kısmını sever, çünkü yumuşak şeylere dokunmayı çok sever, ama yumuşak şeyleri okşarken sert davranır (anlamadan) ve sevdiği şey sürekli ölür, yolda fare bulur okşaya okyaşa gider sonra okşarken öldürür, ölü fareyi atmasını ister George o da attım der atmaz, sonunda çiftliğe gelirler  
Bu kitabı okurken hem ağladım hem güldüm (ninem, ağlamakla gülmenin kardeş olduğunu söyler, ne de olsa görmüş geçirmiş kadın, hayatı bazen yaşayarak öğreniriz belki okuma yazması yok ama her şey de okumakla değil, sülalemi niye övüyorsam )
|
|
|