Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dosta, dosttan, kitap, oku, online

Dost'tan Dosta - Online Kitap Oku

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dost'tan Dosta - Online Kitap Oku

Dost'tan Dosta

Kelime anahtarları, eğer beyinde düşünce kilitlerini açabilirse, insan tefekkür âleminin sonsuzluğuna kanat çırpar

Esasen, sonsuzluk için varolan insan, ya şuur boyutunda kendisini tanıyıp "Sonsuz"a ayna olma huzur ve saadetini yaşayacak; ya da ilim ve idrak yetersizliği sebebiyle kemalini şartlanmalara bırakmış bir halde, "ben bir maddeyim" vehmi ile hücre batağında mahvolacaktır!

Özellikle 1968 - 70 yıllarında kâğıda geçirdiğimiz bu sözler, şayet üzerinde ağırlıklı olarak durulur ve önyargısız bir şekilde değerlendirilirse, yepyeni ufuklara ve hedef tespitlerine vesile olabilecektir

Okuyacağınız cümlelerin çok büyük bir kısmında, ikiden fazla mânâ mevcuttur Hatta tasavvufla ilgilenenler, pek çok mertebeden değişik anlamları bu satırlarda bulabilirler

Dostlarıma tavsiyem odur ki, bu satırları okurlarken

Elden geldiğince kendilerini, kelimelerin mânâ denizine salıvereler

Ne anlam çıkartırlarsa çıkartsınlar, bununla yetinmeyip, daha değişik manâların da olabileceğini düşüneler

Zahirden - bâtına, bâtından - ahadiyet hakîkatlerine kadar her boyuta işaretlerin satırlar arasına gizlenmiş olduğunu bileler

Ve nihayet kendilerine ulaşan kelimelerin "DOST'un SESLENİŞİ" olduğunu hissetmeye gayret ederler

Biline ki Dostum

Halktan alıp halka satanlardan, değil; HAK'kın bağışını ulaştıranlardanız, Elhamdulillah!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com