![]() |
Şevket Rado İyimserlik Kötümserlik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şevket Rado İyimserlik KötümserlikŞevket rado iyimserlik kötümserlik ![]() İnsan her şeyi unutur ![]() "Var olan dünyaların en iyisi yine bu bizim üzerinde yaşadığımız dünyadır ![]() İnsanlar dünyadan değil, insanlardan şikayetçidirler ![]() Fulton Oursler: Şartlar ne kadar güç, ne kadar ümitsiz olursa olsun, insanlar, kendilerinden içtenlikle bir şey istendiği zaman onu vermeye, yardım etmeye, iyilik etmeye hazırdırlar ![]() ![]() ![]() Bu dünya öyle çatık kaşla dolaşmaya, şunun bunun kalbini kırmaya değer bir dünya değildir ![]() Gerçek sağlık insanın iç organlarının nerelerde olduklarını bilmemesi imiş ![]() Bergson'un bir sözü vardır: Beynin asıl görevi, der, hatırlamamızı değil, unutmamızı sağlamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür, insanın okuduklarını unuttuktan sonra zihninde kalanlardır ![]() Çocuklar, acımasız olurlar ![]() Bertrand Russell: Dünyada mutlu dediğimiz insanların en göze çarpan özellikleri kendilerinde yaşama zevki olmasıdır ![]() Dünyada, insanlar arasında en iyi dağıtılmış olan şey akıldır ![]() Erasmus: Kendi doğal halinde bulunan hiçbir varlık mutsuz olamaz ![]() Soğuğa dayanmanın en emin çaresi soğuğu sevmektir, derler ![]() ![]() Andres Luguet: Hayatta en karanlık saat bile altmış dakikadan fazla sürmez ![]() Her şey geçer, her şey gider ![]() En iyi iş neşeli bir adamın elinden çıkan iştir ![]() Goethe: Bir destan yazmaya karar verirseniz ona küçük şiirlerle başlamalısınız ![]() Yemek yemeyi angarya sayanlar melankolik, kötümser, yaşama hevesi düşük insanlardır ![]() ![]() ![]() ![]() Sezar: Gittim, gördüm, yendim ![]() Lady Mendl: Güldüm, sevdim, yaşadım ![]() Meşhur Roma imparatoru August vatandaşlarından kim çağırırsa onun evine misafir gidermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ceviz dolu bir fıçıya kilolarca susam yağı dökülebilir ![]() Başkalarını mutlu etmek isteyen insan önce kendisini mutlu etmekle işe başlamalı, derler ![]() Asla aşka ihanet etmeyiniz ![]() ![]() 06 yaşında: Babam her şeyi biliyor ![]() 10 yaşında: Babam çok şey biliyor ![]() 15 yaşında: Ben de babam kadar biliyorum ![]() 20 yaşında: Şu muhakkak ki babamın pek fazla bir şey bildiği yok ![]() 30 yaşında: Bir kere de babamın fikrini alsam fena olmayacak ![]() 40 yaşında: Ne de olsa babam bazı şeyleri biliyor ![]() 50 yaşında: Babam her şeyi biliyor ![]() 60 yaşında: Ah, keşke hayatta olsaydı da babama danışabilseydim ![]() Gençlik bilse, ihtiyarlık yapabilse derler ![]() |
![]() |
![]() |
|