Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iyimserlik, kötümserlik, rado, şevket

Şevket Rado İyimserlik Kötümserlik

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şevket Rado İyimserlik Kötümserlik

Şevket rado iyimserlik kötümserlik

İnsan her şeyi unutur

"Var olan dünyaların en iyisi yine bu bizim üzerinde yaşadığımız dünyadır" (Candide)

İnsanlar dünyadan değil, insanlardan şikayetçidirler

Fulton Oursler: Şartlar ne kadar güç, ne kadar ümitsiz olursa olsun, insanlar, kendilerinden içtenlikle bir şey istendiği zaman onu vermeye, yardım etmeye, iyilik etmeye hazırdırlar Bu, yalnız büyük adamlar, iyi adamlar için böyle değildir; insanların pek çoğu da aynı emellerle doludurlar Yeter ki, insan bir yardımı gönülden istemiş olsun

Bu dünya öyle çatık kaşla dolaşmaya, şunun bunun kalbini kırmaya değer bir dünya değildir

Gerçek sağlık insanın iç organlarının nerelerde olduklarını bilmemesi imiş

Bergson'un bir sözü vardır: Beynin asıl görevi, der, hatırlamamızı değil, unutmamızı sağlamaktır Zaman, elinde sihirli bir fırça, hafızamızda yer eden kötü olayları bize hiç sormadan, kendi kendine, azar azar siler Hatta bu kadarla da kalmaz; fırçası yaldızlı mıdır nedir, o kötü olayları süsler, güzelleştirir Ruhumuzu karartan kötü hatıralar silinip yerine tatlıları geldikçe yaşam sevincimiz de artar, durur

Kültür, insanın okuduklarını unuttuktan sonra zihninde kalanlardır

Çocuklar, acımasız olurlar

Bertrand Russell: Dünyada mutlu dediğimiz insanların en göze çarpan özellikleri kendilerinde yaşama zevki olmasıdır

Dünyada, insanlar arasında en iyi dağıtılmış olan şey akıldır

Erasmus: Kendi doğal halinde bulunan hiçbir varlık mutsuz olamaz

Soğuğa dayanmanın en emin çaresi soğuğu sevmektir, derler Hayatın güçlüklerine katlanmanın en sağlam yolu da hayatı sevmektir

Andres Luguet: Hayatta en karanlık saat bile altmış dakikadan fazla sürmez

Her şey geçer, her şey gider

En iyi iş neşeli bir adamın elinden çıkan iştir

Goethe: Bir destan yazmaya karar verirseniz ona küçük şiirlerle başlamalısınız

Yemek yemeyi angarya sayanlar melankolik, kötümser, yaşama hevesi düşük insanlardır Yemeyi bir görev yapar gibi yiyenler dünya zevklerinden el etek çekmiş olanlara örnektirler Oburlar, hayatta her şeyin aşırısına gitmeye eğilimi olan tipin karşılığıdır Zevk düşkünleri ise, güç beğendikleri için hayatın keyfini kendi kendilerine kaçıran insanlar olarak görülmeli

Sezar: Gittim, gördüm, yendim

Lady Mendl: Güldüm, sevdim, yaşadım

Meşhur Roma imparatoru August vatandaşlarından kim çağırırsa onun evine misafir gidermiş Bir gün kendisini bir vatandaş davet etmiş Ama o kadar senli benli davranmış, öyle üstünkörü yemekler önüne sürmüş ki, August’ün canı sıkılmış Giderken: "Teşekkür ederim ama bu kadar dost olduğumuzu sanmıyordum" demiş

Ceviz dolu bir fıçıya kilolarca susam yağı dökülebilir

Başkalarını mutlu etmek isteyen insan önce kendisini mutlu etmekle işe başlamalı, derler

Asla aşka ihanet etmeyiniz Aşk dünyanın en kutsal şeyidir

06 yaşında: Babam her şeyi biliyor

10 yaşında: Babam çok şey biliyor

15 yaşında: Ben de babam kadar biliyorum

20 yaşında: Şu muhakkak ki babamın pek fazla bir şey bildiği yok

30 yaşında: Bir kere de babamın fikrini alsam fena olmayacak

40 yaşında: Ne de olsa babam bazı şeyleri biliyor

50 yaşında: Babam her şeyi biliyor

60 yaşında: Ah, keşke hayatta olsaydı da babama danışabilseydim

Gençlik bilse, ihtiyarlık yapabilse derler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com