![]() |
Biyomedikal Mühendisi Mesleği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biyomedikal Mühendisi MesleğiTANIM Tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanmasını, yapımını, işletilmesini ve geliştirilmesini sağlayan kişidir ![]() GÖREVLER - Tıp ve biyolojik bilimlerde kullanılan elektronik alet ve sistemleri tasarlar, - Sistemlerin bağlantılarını yapar, - Sistemleri çalıştırır, - Sistem ve cihazlarla ilgili araştırma- geliştirme faaliyetlerine katılır, - Üretim aşamalarında kalite kontrol yapar ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Bilgisayar, - Ölçü aletleri (Avometre, ampermetre, voltmetre, osiloskop), - EKG simlatörü, gaz analiz gibi özel test cihazları, - Röntgen cihazları ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Biyomedikal mühendisi olmak isteyenlerin, - Üstün bir akademik yeteneğe - Şekil ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip, - Fen alanına ilgi duyan, - Tasarım gücü kuvvetli, yaratıcı, - Ayrıntıları görebilen, - Dikkatli ve sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekmektedir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Biyomedikal mühendisleri kapalı mekanlarda çalışırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Biyomedikal Mühendisliği, elektronik mühendisliğinin bir dalıdır ![]() ![]() Biyomedikal Mühendisleri; - Medikal alet ve cihazlarının üretiminin yapıldığı işyerlerinde, - Resmi ve özel sağlık kuruluşlarında, dispanserlerde ve laboratuarlarda çalışabilirler ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi üniversitelerin “Biyomedikal Mühendisliği” bölümünde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI - Öğrenci seçme sınavında (ÖSS) “Biyomedikal Mühendisliği” lisans programı için yeterli “Sayısal (SAY-2)” puan almak, EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Eğitim süresi 4 yıldır ![]() Eğitim süresince genel kültür derslerinin yanı sıra elektronikle ilgili; analoğ, dijital, mikro işlem, Bilgisayarla ilgili; bilgisayar yazılımı, programlama, program kontrol, data analiz, görüntü algılama, Tıpla ilgili; biyoloji, fizyoloji,psikoloji, insan anatomisi, biyokimya, biyo malzeme gibi meslek dersleri okutulmaktadır ![]() MESLEKTE İLERLEME Kamu ve özel sektör kuruluşlarında yönetici kademelerine yükselebilirler ![]() Üniversitelerde Öğretim elemanı olarak görev alanlar akademik kariyer yapabilirler ![]() BENZER MESLEKLER: Elektronik mühendisi, Bilgisayar mühendisi, Haberleşme mühendisi ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Öğrenciler eğitimleri süresince Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen öğrenim ve harç kredisinden yararlanabilirler ![]() ![]() Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 657 sayılı Devlet memurları yasasına göre teknik hizmetler sınıfından maaş almaktadırlar ![]() Özel işyerlerinde çalışanlar çalıştıkları işyerinin durumuna, işteki tecrübe ve başarılarına göre asgari ücretin 4-7 katı arasında ücret, kendi işyerlerini açanlar ise daha yüksek kazanç sağlayabilirler ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili Eğitim Kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|