Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
analizi, bilgiler

İş Analizi Nedir Bilgiler

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İş Analizi Nedir Bilgiler

İŞ A N A L İ Z İ N E D İ R

İşlerin doğru, etkin ve ayrıntılı biçimde değerlendirilmesi amacıyla, örgütte yer alan her işin ayrı ayrı niteliğini, inceliğini, gereklerini, sorumluluklarını ve çalışma koşullarını bilimsel yöntemlerle inceleyen ve bilgi toplayan bir tekniktir İş Analizlerinde; Gözlem, Soru, Karma ve Anket yöntemleri kullanılmaktadır İş analizi sayesinde belirli bir işte çalışanın : * Ne yaptığı, * Nasıl yaptığı, * Neden öyle yaptığı, * Ne kadar becerili olması gerektiği, belirlenir İş analizinin kapsamına aşağıda belirtilen faktörler girmektedir : Fiziksel kapasite, Genel yetenek, zeka (karar verme, insiyatif kullanma, sorun çözme, otonomi), Özel yetenek (beceri , zihinsel ve bedensel yetenek ), Gereken marifetlerin ( öğrenim veya temel bilgi ) ve işin yapılabilmesi için gerekli olan iş bilgisinin derecesi ölçülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com