Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alanlar, kullanıldığı, mesleği, meslek, standartlarının

Meslek Standartlarının Kullanıldığı Alanlar Mesleği

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Meslek Standartlarının Kullanıldığı Alanlar Mesleği

MESLEK STANDARTLARININ KULLANILDIĞI ALANLAR

Standart meslek unvanları ile standart meslek kodları belirlenerek ulusal ve uluslararası ortak dil kullanım birliğini ve işgücü transferlerinin doğru olarak yapılmasını sağlar İstihdam edilen işgücünün mesleklere göre dağılımı ve istatistiki sonuçlarının ortaya çıkartılarak, uluslararası istatistiki sonuçlarla mukayesesini sağlar Ulusal meslekler sözlüğü hazırlanarak, meslekler hakkında bilgi almak isteyenlere yardımcı olunur İş piyasasına katılacak olan yeni işgücünün, yeteneklerine uygun mesleği seçmesine yardımcı olur Meslek değişimine ihtiyaç duyanların, meslek değiştirmelerine yardımcı olur İşverenler İçin Faydaları İş görenin verimliliğini ve performansını artırır İşletme içi iş tanımlarının meslek standartları ile ilişkilendirilmesini sağlar İş gören bulma, seçme ve eğitim maliyetlerini azaltır İş başvurularının daha kolay değerlendirilip uygun adayların seçilmesini sağlar Uzun vadeli işgücü sürekliliğini ve elde tutulmasını sağlar İş görenin çalıştığı alandaki yükselme olanaklarını göz önüne serer İşverenin, çalışanın performansındaki beklentilerini ortaya koyar İşgücünün standartlara uygun olarak gelişimini sağlar İşçi sağlığı ve iş güvenliğini artırıcı önlemler alınmasına katkıda bulunur İş Görenler İçin Faydaları Çalıştığı alandaki olası başarılarının neler olduğunu anlamasını sağlar Bilgi ve becerilerinin düzeyini sınamasına olanak verir İşbaşındaki performansını belgeler Almış olduğu eğitim ve öğretimin yeterliliğini ve etkinliğini onaylar Çalıştığı kuruluşun ve iş arkadaşları grubunun verimli bir üyesi haline gelmesini sağlar Uygun meslek seçimine katkıda bulunur İş başvurularında daha başarılı olmayı sağlar Devlet İçin Faydaları Türk Meslekler Sözlüğü'nün hazırlanmasına temel teşkil eder Eğitim programlarıyla, iş yaşamının talepleri arasındaki uyumu sağlar Avrupa Birliğine uyum sürecinde, uluslararası meslek standartlarına uygun milli meslek standartlarının oluşturulmasında kullanılır Kariyer planlamasında ve seçimlerde uygun ve doğru bilgilerin verilmesini sağlar İstihdam edilebilir becerilerin tanımlanmasını sağlar Mesleki eğitim ve diğer eğitim kurumları ile endüstri kuruluşları arasındaki işbirliğinin artmasını sağlar Özürlülere uygun iş bulunup, rehabilite edilmelerine katkıda bulunur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com