Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgi, hakkında, hırsızı, ölü

Ölü Hırsızı Hakkında Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ölü Hırsızı Hakkında Bilgi




Ölü Hırsızı Hakkında Bilgi

Britanya’da mezarlardan ölü bedenleri çalmanın yasal cezası çok küçük miktarlardaydı Bu da birçok kişi için ekmek kapısı olarak görülmüş ve bir sektör oluşmuştu Çalınan bedenler Avrupa’daki tıp okullarına satılıyordu Mezarı kazmak için, daha sessiz olduğu için tahta kürekler kullanılıyordu Baş tarafından kazılır, tabut açılır ve ölü, halatla belinden bağlanarak dışarı çıkartılırdı Mezardan kıyafet veya mücevher gibi eşyalar alınmazdı Çünkü bunun cezası çok ağır oluyordu 1827-1828 yıllarında Edinburgh’ta Burke ve Hare adlı iki ölü hırsızı, bu yöntemi biraz değiştirip direkt cinayet işlemeye başladılar Çünkü taze cesetler daha çok para ediyordu Onların bu uygulamaları “Anatomy Act 1832″ adlı kitapta yer aldı Daha sonrasında insanlar ailelerindeki ölü fertlerin bedenlerini kendileri bağışlamaya başladılar ve bu mesleğin sonu gelmiş oldu



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.