Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalışma, dışı, döner, etkisi, mesai, puanının, sermayeye

Mesai Dışı Çalışma Puanının Döner Sermayeye Etkisi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mesai Dışı Çalışma - Mesai Dışı Çalışma Puanı - Sermaye - Sermaye Nedir

Mesai dışı çalışma puanı yönetmelik hükümlerince hesaplanarak döner sermaye ödemelerine yansıtılması gerektiği halde uygulamayı yok sayan kurumlara müracaat ederek hak kaybının önüne geçildi

Türk Sağlık SEN Zonguldak Şubesinin girişimleri neticesinde fazla mesailer Döner sermaye ek ödemesine yansıtıldı

Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 4 Maddesinin ‘o' bendine göre “mesai dışı çalışma puanı; tabip dışı personele haftalık mesai saatini aşan, mesai dışı çalışma saatinin 30 ile çarpılması suretiyle bulunan puan" şeklinde tanımlanan mesai dışı çalışma puanı hesaplanarak döner sermaye ödemelerine eklenmesi hükmü içerdiği halde pek çok kurumda bu uygulanmıyordu

Mesai dışı çalışma puanı yönetmelik hükümlerince hesaplanarak döner sermaye ödemelerine yansıtılması gerektiği halde uygulamayı yok sayan kurumlara müracaat ederek hak kaybının önüne geçildi

Zonguldak TSS Şubesi faaliyet alanında yer alan kurumlara müracaat ederek sağlık çalışanlarının bu konudaki mağduriyetlerini önledi

Bu uygulama mevcut nöbet parasını ortadan kaldırmıyor

Haftalık 45 saatlik mesai saati dışında nöbet tutmak suretiyle fazla çalışan personelin net performans puanının hesaplama formülü;" Net Performans Puanı= (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) +(Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + Mesai Dışı Çalışma Puanı" şeklindedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com