Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altın, bilgi, ile, ilgili, kaplamacılığı

Altın Kaplamacılığı, Altın Kaplamacılığı İle İlgili Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Altın Kaplamacılığı, Altın Kaplamacılığı İle İlgili Bilgi

Kaplamacılık Hakkında Bilgi, Kaplamacılık ile ilgili bilgi, Kaplamacılıkla ilgili bilgi, Altın Kaplamacılığı, Altın Kaplamacılığı ile ilgili bilgi, Altın Kaplamacılığı Hakkında Bilgi, Altın Kaplam

Nikel/altın kaplama iki ayrı yöntemle yapılmaktadır Bunlar elektroliz ve kimyasal kaplama yöntemleridir Elektroliz yoluyla yapılan nikel/altın kaplama, yaklaşık olarak 10m kalınlıkta nikel üzerine, yine yaklaşık olarak 2m kalınlıkta altın kaplanmasıdır Kimyasal nikel/altın kaplama yöntemine göre çevre şartlarına ve darbelere daha dayanıklı bir yapı sunan elektrolitik nikel/altın kaplama yöntemi, özellikle konnektör uçları gibi hareketli ve mekanik aşınmaya maruz bölgelere uygulanır Dayanıklı bir yapıya sahip olan elektrolitik nikel/altın kaplama daha yüksek iletkenlik katsayısına sahip olmasına karşın, geniş yüzeylere uygulandığında kırılganlık özelliği de artmaktadır Elektroliz yoluyla yapılan kaplamanın maliyeti de yüksek olmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com