|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgiler, coğrafya, ile, ilgili, mesleği, öğretmenliği |
![]() |
Coğrafya Öğretmenliği Mesleği İle İlgili Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Coğrafya Öğretmenliği Mesleği İle İlgili BilgilerCoğrafya Öğretmenliği : Mesleği ile ilgili bilgiler Bu bölümde ortaöğretim kurumlarında sosyal bilimler ve coğrafya derslerini verebilecek öğretmenler yetiştirme amacına yönelik eğitim ve araştırma yapmaktadır ![]() ![]() ![]() Coğrafya Öğretmenliği Programının Amacı : Coğrafya bölümünde, doğal çevrenin özellikleri ile çevre-insan ilişkileri, nüfus dağılımı ve ekonomik etkinlikler gibi konularda araştırma ve eğitim yapılır ![]() Coğrafya Öğretmenliği Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Coğrafya bölümünde 4 yıldır eğitimin ilk iki yılında genel klimatoloji, jeomorfoloji, coğrafi kartografya, beşeri coğrafyaya giriş, genel ekonomik coğrafya, hidrografya ve bitki coğrafyası gibi genel coğrafya derslerine ve teorik bilgilere ağırlık verilmiştir ![]() ![]() ![]() Coğrafya Öğretmenliği için Gereken Nitelikler : Coğrafya alanında çalışmak isteyen bir kimsenin genel akademik yeteneğe, coğrafya yanında, biyoloji, jeoloji gibi doğal; sosyoloji, tarih gibi toplum bilimlerine ilgi duyması, doğayı incelemeye istekli olması gerekir ![]() Coğrafya Öğretmenliği Programının Bulunduğu Üniversiteler Ve Fakülteleri : MARMARA - ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ DOKUZ EYLÜL - BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ - GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ONSEKİZ MART - EĞİTİM FAKÜLTESİ SELÇUK - EĞİTİM FAKÜLTESİ DİCLE - EĞİTİM FAKÜLTESİ ATATÜRK - EĞİTİM FAKÜLTESİ Coğrafya Öğretmenlerinin Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Coğrafya bölümünü bitirenler "Coğrafyacı" ünvanı ile görev alırlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|