Dış Ticaret Meslek Elemanı Mesleği İle İlgili Bilgiler |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dış Ticaret Meslek Elemanı Mesleği İle İlgili BilgilerDış Ticaret Meslek Elemanı Mesleği ile ilgili bilgiler Bu yüksek öğretim programının amacı, ithalat-ihracat kambiyo konularında yetişmiş ara elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır Dış Ticaret Programının Amacı : Dış ticaret programının amacı, ihracat ve ithalat işlemleri konusunda çalışacak meslek elemanlarını yetiştirmektir Dış Ticaret Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Dış ticaret programında sosyoloji, ekonomi, muhasebe, hukuk, ticaret hukuku, dış ticaret mevzuatı ile ilgili (uluslararası pazarlama, depoculuk, taşımacılık gibi) dersler okutulur Dış Ticaret için Gereken Nitelikler : Dış ticaret programına girmek isteyenlerin sosyal bilimlere ilgili, ayrıntı ile uğraşmaktan hoşlanan, dikkatli ve sorumluluk duyguları güçlü kimseler olmaları beklenir Dış Ticaret Programının Bulunduğu Üniversiteler Ve Fakülteleri : MUĞLA - MUĞLA MESLEK YÜKSEKOKULU İSTANBUL - TİCARET MESLEK YÜKSEKOKULU MUSTAFA KEMAL - ANTAKYA MESLEK YÜKSEKOKULU PAMUKKALE - HONAZ MESLEK YÜKSEKOKULU SAKARYA - GEYVE MESLEK YÜKSEKOKULU SAKARYA - AKYAZI MESLEK YÜKSEKOKULU KARADENİZ TEKNİK - TRABZON MESLEK YÜKSEKOKULU İSTANBUL - SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MARMARA - SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU DOĞUŞ - MESLEK YÜKSEKOKULU İZMİR EKONOMİ - MESLEK YÜKSEK OKULU KOCAELİ - HEREKE ÖMER İSMET UZUNYOL MESLEK YÜKSEKOKULU PAMUKKALE - HONAZ MESLEK YÜKSEKOKULU SELÇUK - SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU YAŞAR - MESLEK YÜKSEKOKULU KOCAELİ - HEREKE ÖMER İSMET UZUNYOL MESLEK YÜKSEKOKULU ANADOLU - ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU CUMHURİYET - CUMHURİYET MESLEK YÜKSEKOKULU PAMUKKALE - BEKİLLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANADOLU - AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ MUSTAFA KEMAL - REYHANLI MESLEK YÜKSEKOKULU ATATÜRK - BAYBURT MESLEK YÜKSEKOKULU Dış Ticaret Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Dış ticaret programını bitirenlere "Dış Ticaret Meslek Elemanı" ünvanı verilir Dış ticaret meslek elemanları dışsatım (ihracat) ve dıştan alım (ithalat) firmalarında ve gümrüklerde, gelen ve giden mallarla ilgili yazışmaları ve işlemleri yaparlar Dış Ticaret Meslek Elemanlarının Çalışma Alanları : Dış ticaret programını bitirenler Maliye ve Gümrük Bakanlığına bağlı kuruluşlarda ve özel firmalarda görev alabilirler |
|