Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, dış, elemanı, ile, ilgili, mesleği, meslek, ticaret

Dış Ticaret Meslek Elemanı Mesleği İle İlgili Bilgiler

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dış Ticaret Meslek Elemanı Mesleği İle İlgili Bilgiler

Dış Ticaret Meslek Elemanı Mesleği ile ilgili bilgiler

Bu yüksek öğretim programının amacı, ithalat-ihracat kambiyo konularında yetişmiş ara elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır

Dış Ticaret Programının Amacı : Dış ticaret programının amacı, ihracat ve ithalat işlemleri konusunda çalışacak meslek elemanlarını yetiştirmektir

Dış Ticaret Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Dış ticaret programında sosyoloji, ekonomi, muhasebe, hukuk, ticaret hukuku, dış ticaret mevzuatı ile ilgili (uluslararası pazarlama, depoculuk, taşımacılık gibi) dersler okutulur

Dış Ticaret için Gereken Nitelikler : Dış ticaret programına girmek isteyenlerin sosyal bilimlere ilgili, ayrıntı ile uğraşmaktan hoşlanan, dikkatli ve sorumluluk duyguları güçlü kimseler olmaları beklenir

Dış Ticaret Programının Bulunduğu Üniversiteler Ve Fakülteleri :

MUĞLA - MUĞLA MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL - TİCARET MESLEK YÜKSEKOKULU

MUSTAFA KEMAL - ANTAKYA MESLEK YÜKSEKOKULU

PAMUKKALE - HONAZ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAKARYA - GEYVE MESLEK YÜKSEKOKULU

SAKARYA - AKYAZI MESLEK YÜKSEKOKULU

KARADENİZ TEKNİK - TRABZON MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL - SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

MARMARA - SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

DOĞUŞ - MESLEK YÜKSEKOKULU

İZMİR EKONOMİ - MESLEK YÜKSEK OKULU

KOCAELİ - HEREKE ÖMER İSMET UZUNYOL MESLEK YÜKSEKOKULU

PAMUKKALE - HONAZ MESLEK YÜKSEKOKULU

SELÇUK - SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

YAŞAR - MESLEK YÜKSEKOKULU

KOCAELİ - HEREKE ÖMER İSMET UZUNYOL MESLEK YÜKSEKOKULU

ANADOLU - ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

CUMHURİYET - CUMHURİYET MESLEK YÜKSEKOKULU

PAMUKKALE - BEKİLLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

ANADOLU - AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

MUSTAFA KEMAL - REYHANLI MESLEK YÜKSEKOKULU

ATATÜRK - BAYBURT MESLEK YÜKSEKOKULU

Dış Ticaret Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Dış ticaret programını bitirenlere "Dış Ticaret Meslek Elemanı" ünvanı verilir Dış ticaret meslek elemanları dışsatım (ihracat) ve dıştan alım (ithalat) firmalarında ve gümrüklerde, gelen ve giden mallarla ilgili yazışmaları ve işlemleri yaparlar

Dış Ticaret Meslek Elemanlarının Çalışma Alanları : Dış ticaret programını bitirenler Maliye ve Gümrük Bakanlığına bağlı kuruluşlarda ve özel firmalarda görev alabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com