Et Teknikeri Mesleği İle İlgili Bilgi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Teknikeri Mesleği İle İlgili BilgiEt Teknikeri Mesleği ile ilgili bilgi Program kasaplık hayvanların kesimi, gereksinimlerine göre parçalanması, paketlenmesi ve pazarlanması gibi konularda tekniker yetiştirir Mezunlar kamuya ait et kombinaların da veya özel işletmelerde iş bulabilirler Et Endüstrisi Programının Amacı : Et endüstrisi programının amacı et, özellikle beyaz et üreten sektörde çalışacak ara elemanları yetiştirmektir Et Endüstrisi Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Et endüstrisi programında kanatlı hayvan anatomisi, mikrobiyoloji, hijyen, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, beyaz et tekniği, kesim teknikleri, et ürünleri, yan ürünlerin değerlendirilmesi, balık hastalıkları, pazarlama gibi dersler okutulmakta ve uygulamalar yaptırılmaktadır Et Endüstrisi için Gereken Nitelikler : Et endüstrisi programında okumak isteyenlerin biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, bedence sağlam kimseler olmaları gerekir Girişimci ve yaratıcı kişilerin meslekte başarılı olma şansı daha fazladır Et Endüstrisi Programının Bulunduğu Üniversiteler ve Fakülteleri : KAFKAS - ARDAHAN MESLEK YÜKSEKOKULU BALIKESİR - BANDIRMA MESLEK YÜKSEKOKULU ULUDAĞ - TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ADNAN MENDERES - ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU ERCİYES - SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU SELÇUK - KARAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU NİĞDE - BOR MESLEK YÜKSEKOKULU KAFKAS - KARS MESLEK YÜKSEKOKULU BALIKESİR - SUSURLUK MESLEK YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE - AFYON MESLEK YÜKSEKOKULU FIRAT - MALAZGİRT MESLEK YÜKSEKOKULU Et Endüstrisi Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Et endüstrisi programını bitirenlere "Et Teknikeri" ünvanı verilir Et Teknikeri büyük ve küçükbaş hayvanlardan, kanatlılarda ve balıklardan elde edilen etlerin, koşullarına ve müşteri isteklerine uygun olarak parçalanması, parçalardan sucuk, sosis, köfte gibi et ürünlerinin üretimi, bunların korunması, paketlenmesi ve pazarlanması gibi işlerin planlanmasını ve yürütülmesini sağlar Et Teknikerinin Çalışma Alanları : Mezunlar özel sektöre ait, kırmızı ve beyaz et işleyen işletmelerde görev alabildikleri gibi, kendi işletmelerini de kurabilirler ![]() |
|
|
|