![]() |
Fermantasyon Mesleği İle İlgili Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fermantasyon Mesleği İle İlgili BilgiFermantasyon : Mesleği ile ilgili bilgi Fermantasyon programının amacı, tarımsal ürünlerden mayalandırma yoluyla, sirke, alkollü içki, malt gibi gıda maddelerinin elde edilmesi işlemlerinde çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir ![]() ![]() Fermantasyon Programının Amacı : Fermantasyon programının amacı, tarımsal ürünlerden mayalandırma yoluyla sirke, alkollü içki, malt gibi gıda maddelerinin elde edilmesi işlemlerinde çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir ![]() Fermantasyon Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Fermantasyon programının ilk yılında fizik, kimya, teknik resim, ikrobiyoloji gibi teknik ve temel bilim dersleri verilir ![]() ![]() Fermantasyon için Gereken Nitelikler : Bu alana girmek isteyen öğrencilerin kendilerini kimya, biyoloji ve tarım konularında iyi yetiştirmiş olması gerekir ![]() Fermantasyon Programının Bulunduğu Üniversiteler ve Fakülteleri : KOCAELİ KÖSEKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU Fermantasyon Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Bu programı bitiren öğrenciler "Fermantasyon Teknikeri" ünvanını alırlar ![]() ![]() Fermantasyon Teknikerlerinin Çalışma Alanları : Kamu kesiminde çalışmak isteyen fermantasyon teknikerleri daha çok Tekel Genel Müdürlüğüne bağlı, şarap, bira ve diğer içki fabrikalarında çalışabilirler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|