|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, gemi, ile, ilgili, makinaları, mesleği, mühendisliği |
![]() |
Gemi Makinaları Mühendisliği Mesleği İle İlgili Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gemi Makinaları Mühendisliği Mesleği İle İlgili BilgiGemi Makinaları Mühendisliği : Mesleği ile ilgili bilgi Gemi makinelerinin projelendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik şekilde üretiminin yapılması konularında eğitim ve araştırma yapılır ![]() ![]() Gemi Makinaları Mühendisliği Programının Amacı : Gemi makineleri mühendisliği programı her türlü deniz taşıtlarının ve gemi makinelerinin projelendirilmesi, geliştirilmesi ve üretimin ekonomik şekilde yapılması konularında eğitim ve araştırma yapar ![]() Gemi Makinaları Mühendisliği Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Gemi makineleri mühendisliği programında öğretim süresi 4 yıldır ![]() ![]() ![]() ![]() Gemi Makinaları Mühendisliği için Gereken Nitelikler : Gemi makineleri mühendisliği programına girecek ve gemi makineleri alanında çalışacak kişinin üstün bir akademik yeteneğin yanı sıra uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine ve mekanik yeteneğe sahip ve temel fen derslerinde başarılı olması gereklidir ![]() Gemi Makinaları Mühendisliği Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri : İSTANBUL TEKNİK DENİZCİLİK FAKÜLTESİ Gemi Makinaları Mühendisliği Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Gemi makineleri mühendisliği programını bitirenlere "Gemi Makine Mühendisi" ünvanı verilir ![]() ![]() Gemi Makinaları Mühendislerinin Çalışma Alanları : Mezunlar, bakanlıklarda kamu iktisadi teşekküllerinde, resmi ve özel tersanelerde, deniz taşımacılığı yapan kuruluşlarda, gemi makineleri imal eden fabrikalarda ve bu makinelerin alım satımını yapan ticarethanelerde çalışabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|