Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, gemi, ile, ilgili, inşaatı, mesleği, mühendisliği

Gemi İnşaatı Mühendisliği Mesleği İle İlgili Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gemi İnşaatı Mühendisliği Mesleği İle İlgili Bilgi

Gemi İnşaatı Mühendisliği Mesleği ile ilgili bilgi

Her türlü deniz taşıtlarının projelendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik şekilde ünitelenmesi ile tersane yönetimi ve işletmeciliği alanında eğitim ve araştırma yapılır Tersanelerde, gemi ve yat dizayn bürolarında, deniz taşımacılığı ile ilgili şirketlerde çalışılabilir

Gemi İnşaatı Mühendisliği Programının Amacı : Gemi inşaatı mühendisliği programının amacı, her türlü deniz taşıtlarının projelendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik şekilde üretilmesi ile tersane yönetimi ve işletmeciliği alanında eğitim ve araştırma yapmaktır

Gemi İnşaatı Mühendisliği Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Gemi inşaatı programında eğitim süresi 4 yıldır Programda matematik, fizik ve kimya gibi temel fen derslerinden başka gemi makineleri, gemi hidrostatiği, gemi resmi, imal usulleri, iş hukuku, ekonomi, bilgisayar gibi dersler okutulmaktadır

Gemi İnşaatı Mühendisliği için Gereken Nitelikler : Gemi inşaatı mühendisliği programına girmek isteyenlerin üstün bir akademik yeteneğe ve uzay ilişkilerini görebilme gücüne sahip olmaları, fizik ve matematiğe ilgi duymaları, gerekir

Gemi İnşaatı Mühendisliği Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri :

İSTANBUL TEKNİK GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

YILDIZ TEKNİK MAKİNE FAKÜLTESİ

KARADENİZ TEKNİK SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Gemi İnşaatı Mühendisliği Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Gemi inşaatı mühendisliği programını bitirenlere "Gemi İnşaatı Mühendisi" ünvanı verilir Gemi inşaatı mühendisi, her türlü deniz taşıtları ile denizle ilgili diğer yapıları (dubalar, petrol platformu vb) tasarlar, üretimi ve işletmesi ile ilgili işlemleri planlar ve yürütür; sipariş edilen gemilerin deniz, göl veya akarsularda seyreden araçların iç kısımlarını tasarlar, boyutlarını belirler Sualtı koşullarını ve malzemenin niteliğini dikkate alarak dayanıklılık hesapları yapar

Gemi İnşaatı Mühendislerinin Çalışma Alanları : Gemi inşaatı mühendisleri, devlete ait tersanelerde, gemi ve yat dizayn bürolarında, deniz taşımacılığı ile ilgili şirketlerde görev alabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com