![]() |
Adana Kebabı Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adana Kebabı Nasıl PişirilirAdana kebabı nasıl pişirilir? Adanalı kebap ustaları, kurban eti ile kebap yapacaklara lezzet konusunda uyarılarda bulundular ![]() Adana'da 50 yıldır kebapçılık yapan Cevdet Menekşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etin ilk kesildiğinde kanlı olması nedeniyle yapılacak kebabın lezzetsiz ve sert olacağını söyledi ![]() Etin, kesme işleminin ardından kanlarından arınması amacıyla serin ortamda asılı olarak bekletilmesi gerektiğini belirten Menekşe, şöyle konuştu: ''Eti dolapta asılı bekletmek ancak sanayi tipi buzdolaplarında mümkün olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlendirmenin ardından pirzola, külbastı veya şiş olarak tüketilmek istenen etin, hafif salça, pul biber ve kekikten oluşan karışımla soslanmasını öneren Menekşe, şunları kaydetti: ''Etin sosuna soğan suyu ilave edilmesi lezzeti güçlendirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Menekşe, etin lezzetli olması için mutlaka meşe odunu kömürü kullanılması, etin ise köz, kor haline gelmeden pişirilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi ![]() |
![]() |
![]() |
|