|  10-21-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Mutfakta Pratik Olmak İyidir 
 
            TEMİZLİK
 
 
  Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın
  
 
  Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız, tertemiz olacaktır  
  Bakır kaplarınızı parlatmak için bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakırı ovun   
 
  Yağlı şişeleri temizlemek için önce yıkamak gerekir  Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır  Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanıp bu sefer içine kahve telvesi ilave edilir  Bir sürede bu şekilde sallanan şişe kısa zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir   
 
  Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir   
 
  Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve güzel yıkandığını göreceksiniz  
 
  Paslanmaz çelikten tencereler zamanla parlakligini kaybedebilir  Biraz sirkeyi atese koyup isitin  Sonra yumusak bir bezi bu ilik sirkeye batirarak iyice ovun  Ama sonra da iyice durulayin  Bir fanila parçasiyla parlatirsaniz, çelik tencereniz piril piril olur  
 
  Kristallerin isil isil parlamasi için, yikadiktan sonra durulama sirasinda sirkeli suya batirin  Göreceksiniz bardaklariniz, kadehleriniz piril piril olacaktir   
 
  Sebzelerinizi tuzlu suda yikamayi aliskanlik haline getirin  Tuzlu su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler   
 
  Parlakligini yitirmis bir sürahiye eski halini kazandirmak için yarisina kadar yirtilmis gazete kagidi doldurun, üçte birine de sicak su doldurup sıkı sıkı sallayın  
 
  Teflon tavalar, tencereler çok kullanilmaktan ötürü zamanla sararir  Bunu önlemek için zaman zaman, içine su biraz da çamasir suyu koyduktan sonra atesin üstünde kaynatin  Indirince de önce sicak, sonra da soguk suyla iyice durulayin  Teflonunuzun sari rengi kaybolacaktir   
 
  Pisirirken tencerenin dibi mi tuttu? Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir 
 
 
 | 
	|  |   |