![]() |
Herkese Lazım Olacak Süper Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkese Lazım Olacak Süper BilgilerKöftenin Daha Lezzetli Olması İçin Yapacağınız köftenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız; Köftenin içine katacağınız bayatlamış ekmeği yumuşatmak için suda ıslatmayın ![]() ![]() ![]() Etleri Yumuşatmak İçin Limon suyu etleri yumuşatır ![]() ![]() ![]() Ekmeğin Küflenmemesi İçin Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna koyarız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salataya Doğranacak Soğan Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizi tavsiye ederiz ![]() ![]() Et Pişmiyor mu? Sert etleri çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek atın ![]() ![]() Etler Çok Sertse Pişireceğiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olma bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar vardır ![]() Şekerlenen Reçeller Bu durumdaki reçeli tencereye doldurun, her kilosu için iki limondan elde ettiğiniz limon suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın, reçeliniz normale dönecektir ![]() Lezzetli Çay Nasıl Demlenir Çoğumuzda, çay ne kadar çok demlenirse, tadının o kadar iyi olacağına dair bir hüküm vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balığı Kurulayın Çarşıdan büyük bir titizlikle seçerek aldığınız balıkları kızartmak üzere yıkadıktan sonra kurulamanızda fayda vardır ![]() ![]() Böreği Bekletmek Gerek Yapacağınız böreğin, lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız, ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin ![]() ![]() Eti Çabuk Pişirmek Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız, içine biraz sirke katın ![]() ![]() ![]() Patatesi Kızartmadan Unlayın Patates kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız, patatesleri una buladıktan sonra tavaya atmalısınız ![]() ![]() ![]() Yemeğin Tuzu Fazla Kaçtıysa Pişirirken yemeğinizin tuzunun fazla olduğunu düşünürseniz içine soyulmuş patates koyabilirsiniz ![]() ![]() Maydanozu Naylon Kutuya Atın Çarşıdan, pazardan aldığınız maydonozlarınızı, dereotunuzu uzun zaman dolabınızda bozulmadan, sararmadan saklamanın yolunu biliyor musunuz? Bunun için maydonoz ve dereotunu önce güzelce yıkayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Herkese Lazım Olacak Süper Bilgiler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkese Lazım Olacak Süper BilgilerEtler Çok Sertse Pişireceğiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olma bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar vardır Fazla tuzun etin sert olmasina neden oldugunu sütünde yumusattigini biliyordum bunlarda gercekten güzel bilgiler tesekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
Herkese Lazım Olacak Süper Bilgiler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkese Lazım Olacak Süper BilgilerÜtünün sararttığı çamaşırın sararan kısmını nemlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() Deri kaplı mobilyalar portakal ve ya limon kabuğuyla ovulursa yeni görünüşlü olur ![]() Yıkanabilir kumaşlarda kahve lekesini çıkarmanın en kolay yolu saf gliserin ile ovmaktır ![]() ![]() Kaplardaki kireci temizlemek için kabın içine yumurta kabuklarını bırakıp kaynatın ![]() ![]() ![]() Kadife kaplı koltukların kadifeleri sirkeli suyla silinirse parlar ![]() Lavabonuzdan gelen kötü kokuyu gidermek için içine bir avuç kaya tuzu atın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|