Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#16 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerKırmızı şarap yada beyaz şarap farketmez ![]() Her ikisinin lekeside oldukca zorludur ![]() Bunların lekesini çıkarmak için de oksijenli suyla tampon yapmalısınız Ya da lekelerin üzeriniörtecek şekilde tuz serpin ve bir süre bekletin, daha sonrada lekeli kısmı yıkayın ![]() ![]() |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#17 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerMakarnanızı farklı bir sos ile servis yapmak istiyorsanız,bu öneri tam size göre ![]() ![]() Bildiğiniz kıymalı sosu herzamanki gibi hazırlayacaksınız Ancak bu sefer içine farklı birtad olarak biraz beyaz şarap ekleyeceksiniz ![]() Bu sos makarnayla çok lezzetli olacak |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#18 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerMakarnadaki gibi bir öneride omlet için Farklı bir omlet lezzeti için yumurtayı kırıp iyice çırpın Daha sonraiçine herzaman eklediğiniz diğer malzemeleri ilave edin Bunlarla birlikte yarım bardak daşarap koyun Şarap omlete hoş bir koku ve lezzet verir![]() |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#19 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerÇok faydalı bir bilgide böbrek pişirmesiyle ilgili Daha doğrusu böbreğinkendine has kokusu ile ilgili ![]() Eğer bu kokudan rahatsız oluyorsanız, böbreği pişirmeden önce bir kaç saat tuzlu ve sirkeli suda bırakın O kendineözgü kokusu böylece gider ![]() ![]() |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#20 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerPastanız için pudra şekeri gerekiyorsa bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz Bunun için temiz iki kağıt arasınatoz şekeri koyun Isıttığınız ütüyü bukağıdın üzerinde şeker un haline gelene kadar gezdirin Kolayca elde ettiğinizpudra şekerini kullanabilirsiniz artık ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#21 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgileroyulmuş elma kabuklarını atmayın Bir kavanoza koyunÜzerini kapatacak kadar,kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin 2 tatlı kaşığı tozşeker koyun Ağzını kapattıktan sonra ılıkbir yerde bir süre bekletin Sirkeniz oluncasüzerek kullanın Bu sirke midenizezarar vermez ![]() ![]() --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler sayfa üç frmacil 3 --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#22 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerBuzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirlerBunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#23 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerKereviz, patlıcan, enginar gibi sebzeleri ayıklarken elde meydana gelen lekeleri çıkarmak için önce şöyle bir karışım hazırlayınız Birlimon suyu ile bir çorba kaşığı oksijenli su ve bir çorba kaşığı nişastayı karıştırınız ![]() Lekeli ellerinizi bunun içinde ovuşturup ılık suyla yıkayınız ![]() ![]() |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#24 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerVişne, kiraz gibi taneli meyvelerle kek, pasta yapacağınız zaman çekirdeklerinin çıkarılması çok daha iyi sonuç verecektirBöyle zamanlarda bu iş için sürekli ayıracağınız bir yorgan iğnesini meyveye bastırın ancak fazla zedelenmesine izin vermeyin |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#25 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerHavuçları rendelerken rendeden uzun uzun çıkmasını istiyorsunuz ama bir türlü olmuyor Bunun içinsoyulmuş havuçları rendeye hafif eğik olarak tutunuz ![]() Rendeyi sol elde, havucu sağ elde tutmalısınız Dik tuttuğunuzzaman kısa rendelenmiş havuç elde edilir ![]() ![]() |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#26 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerSuda haşladığınız yumurtaların çatlamaması için kaynattığınız kaba biraz sirke ilave edin Ayrıca 2-3 tanekibrit çöpü atarak da çatlamasını önleyebilirsiniz ![]() Çatlayan yumurtayı hemen kullanın ,çatlak kısmını pişmeden önce limon yarısıyla ovarsanız akmasını önlersiniz ![]() ![]() |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#27 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerYumurtayı dolapta tutacaksak eğer,sivri tarafından dolaba koyarsak daha iyi olacağını biliyor muydunuz? Yumurtanın beyazını kullanıp sarısının arttığı durumlar için de şunu yapabilirsinizSarısını bir tabağa koyup,üzerini soğuk suyla örtersek 2-3 gün bozulmadan saklayabiliriz |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#28 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerKek, krema yapımında kullanacağımız yumurtanın da çırptığımız zaman istediğimiz kıvamda olması için yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edelimAyrıca yumurtayı çırparken bir tutam tuz,pudra şekeri,süt veya birkaç damla limon suyu koyabiliriz |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#29 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik BilgilerKahveye ilişkin şu bilgileri uygulayabilirsiniz ![]() Çekilmiş kahve kavanozunuza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz, kokusunun artmasını sağlarsınız Şayet kahveniz bayatsa,kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun, hem rutubeti gider hemde tazelenir ![]() ![]() ![]() |
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler |
|
|
#30 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püf Noktalar , Pratik Bilgilerİçtiğiniz kahvenin telvesini sakın atmayın ![]() Çünkü solan halılarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz Ya da mutfakveya banyo lavabosuna döküp bolca suda akıtabilirsiniz ![]() Kokuların ve su borusuna yığılan yağların yok olmasını sağlar ![]() ![]() |
|
|
|