Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hasan, ildan, kimdir

Hasan İldan (Hasan İldan Kimdir? - )

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hasan İldan (Hasan İldan Kimdir? - )

Hasan İldan (Hasan İldan Kimdir? - Hasan İldan Hakkında)
3 Ekim 1932’de Bingöl ili Kiğı ilçesi Elmaağaç Köyü’nde doğdu İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ’da yaptı 1948-49’da Milli Savunma Bakanlığı hesabına askeri yargıç adayı olarak Harp Okulu’nda yatılı kalarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne devam etti

1953’de mezun oldu ve askerî eğitim için yedek subay okuluna gönderildi Buradan defaten tazminat ödeyerek ayrıldı 30 Nisan 1954’de piyade asteğmen rütbesiyle yedek subay okulundan mezun oldu

İskenderun 39 Tümen 48 Piyade Alayı’nda askerlik hizmetine devam etti 31 Ekim 1954’de teğmenliğe yükseldikten sonra terhis oldu

Elazığ’da avukatlık stajını yaptıktan sonra 17 Eylül 1956’da Elazığ Barosu’na kaydolarak avukatlığa başladı CHP’de politikaya girerek il yönetiminin çeşitli kademelerinde görev aldı Kurultay delegesi oldu Avukatlıktaki uzmanlaşmasını iş davaları üzerine yoğunlaştırarak bu konu üzerinde ihtisas sahibi oldu; yerel sendikalarla, YSM sendikasıyla ve Yapı-İş Sendikası’nın 5 yıl genel merkez hukuk müşavirliğini yürüttü

12 Ekim 1975’te Cumhuriyet Senatosu üçte bir yenileme seçiminde CHP adayı olarak Elazığ üyeliğine seçildi CHP Cumhuriyet Senatosu Grup Yönetim Kurulu üyeliği, Milli Savunma Komisyonu üyeliği yaptı; Hesapları inceleme Komisyonu ve Mobilya Araştırma Komisyonu sözcüsü oldu İki dönem Cumhuriyet Senatosu Grup Yönetim Kurulu adına idare amirliği yaptı 12 Eylül 1980 askerî darbesiyle birlikte Senatörlük görevi sona erdi Ankara barosuna kayıtlı olarak 1982’ye kadar serbest avukatlık yaptı

17 Haziran 1963’te Zeynep Aysel ile evlenmiştir; iki çocuğu vardır: Ümit ildan ve Mehmet Murat İldan Az Fransızca bilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com