Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kimdir, recep, yazıcıoğlu

Recep Yazıcıoğlu Kimdir?

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Recep Yazıcıoğlu Kimdir?

Recep Yazıcıoğlu

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde 1948 yılında doğdu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu Aydın’da maiyet memuru olarak göreve başladı 1971-1984 yılları arasında sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca kaymakamlıkları yaptı 1984 yılında Tokat Valiliğine sonra da Erzincan Valiliğine atandı Bir süre Merkez’e alındı 2002’de Denizli valiliğine atandı Aydın Valisi olduğu dönemde Kuşadası ve Didim gibi yazlık yerlerde saat 2400’ten itibaren bar ve diskolardaki müzik sesinin iyice kısılması uygulaması çok tepki çekti Erzincan Valiliği zamanında su kayağı ve dağ sporları ile kamuoyunun dikkatini çekti Yazıcıoğlu, sık sık jet - ski ve su kayağı, rafting yapıyor, yamaç paraşütüyle atlayıp, dağlara tırmanıyordu Kentte tebdili kıyafet denetleme yaptığı için "4 Murat" lakabı takıldı Denizli’ye atandığı zaman yerel Denge Gazetesi, Yazıcıoğlu’nun bu uygulamalarını övmek için “Manyak Vali” manşetini atmıştı

Günümüz romancılarından Ayşe Kulin’in Köprü isimli romanı O’nun yaşantısından yola çıkarak yazılmıştır
Yazıcıoğlu bir trafik kazası sonucu 2003 yılında yaşamını yitirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com