Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, nereli, toskay, tunca

Tunca Toskay Hayatı Tunca Toskay Nereli

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tunca Toskay Hayatı Tunca Toskay Nereli

Tunca Toskay, 8 Ocak 1939'da İstanbul'da doğdu Baba adı Vahit, anne adı Bedriye'dir İktisatçı ve Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi Aynı fakültede doktorasını tamamladı Hür Berlin Üniversitesi'nde araştırma yaptı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi 1969'da doçent, 1979'da profesör oldu Uluslararası Turizm Uzmanlar Birliği'ne üye olarak kabul edildi İstanbul Yıldız Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi ve Eskişehir İktisadi İlimler Akademisi'nde ders verdi Radyo Televizyon Yüksek Kurulu'na seçildi TRT Genel Müdürlüğü, Asya Pasifik Yayın Birliği Başkan Yardımcılığı, Başbakan Başmüşavirliği ve Başbakanlık Özel Çevre Koruma Bölgeleri Koruma Kurumu Başkanlığı görevlerinde bulundu Türkiye ekonomisi, turizm ve çeşitli konularda kitap, makale, araştırma ve tebliğleri bulunmaktadır 19 Dönem İstanbul, 21 Dönem Antalya Milletvekili 57 Hükümet'te Devlet Bakanlığı yaptı Almanca ve İngilizce bilen Toskay, evli ve 1 çocuk babasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com