Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, çakır, kimdir, osman

Osman Çakır Kimdir Osman Çakır Biyografisi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osman Çakır, 20 Aralık 1952'de Trabzon Sürmene'de doğdu Babasının adı Kemal, annesinin adı Gülfidan'dır

Öğretim Üyesi; ODTÜ Kimya Bölümü'nü bitirdi ODTÜ'de başladığı yüksek lisans çalışmasını Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde tamamladı Hacettepe Üniversitesi'nden Fiziko Kimya dalında doktora derecesi aldı Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne Yardımcı Doçent olarak atandı 1986'da doçent, 1991'de profesör oldu

Enstitü Müdür Yardımcılığı, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Satınalma Müdürlüğü, İhale Komisyon Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok görevi yürüttü 1996'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne seçilerek atandı

Üniversitelerarası Kurul Başkanı olarak görev yaptı Bilim alanında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı dergilerde makaleleri ve kitapları yayınlandı Haber ve Ortadoğu gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı

23 Dönem'de Türkiye-AB KPK Üyesi oldu İyi derecede İngilizce bilen Çakır, evli ve 2 çocuk babasıdır 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde MHP'den' Samsun milletvekili seçilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com