Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hazreti, islami, kimdir, siyasetçi, ömer

İslami Siyasetçi Hazreti Ömer Kimdir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz ÖMER, (591-644)

Hz Ömer, hz Muhammed'in ölümünden sonra İslam toplumunun başına geçen ikinci halifedir

Hz Muhammed'in ölümünden sonra İslam toplumunun basma geçen ikinci halife olan Hz Ömer, Hz Muhammed'in bağlı olduğu Mekke'nin Ku-reyş kabilesinin Beni Adiyy ailesindendi Babası kabileler arasındaki sorunları çözmesiyle tanınmıştı Hz Ömer de bir süre bu görevi yürüttü Cesareti ve yiğitliğiyle ün salmıştır

fetihler sürdü 642'de İskenderiye'yi alan Mısır Valisi Amr îbnü'l-As birliklerini Libya üzerine gönderdi Hz Ömer 644'te Medine' de, kendisinden fazla vergi alındığım öne süren İranlı bir Hıristiyan köle tarafından öldürüldüğünde İslam devleti Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Batı Asya'da önemli bir güç durumuna gelmişti

Hz Ömer İslam tarihinde adaletiyle ün kazanmıştır Öte yandan ilk devlet örgütlenmesinin de temellerim atmış, adalet, maliye, ordu ve toprak yönetimi alanında ilk düzenle-meleri yapmış, ilk İslam parasını bastırmıştır Hicret'in İslam tarihinin başlangıcı olması onun zamanında kabul edilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com