Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, hayatı, kısaca, nurettin, zengi

Nurettin Zengi - Biyografisi Kısaca Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nurettin Zengi - Biyografisi Kısaca Hayatı

Nurettin Zengi

Nurettin Zengi,babası Selahadini Eyyubi gibi büyük ve adil bir komutandırO'nun ne kadar büyük bir insan olduğunu anlamak için şu olayı bilmek yeterlidir:

Nureddin Zengi, rüyasında Peygamber’imizi görür

- “Ya Nureddin! Benim cesedimi şunlar çalıyor” diye üç kişiyi gösterir Biraz mahzun olan Peygamberimizin bu durumu Zengi’yi telaşlandırır Hemen yatağından kalkar ve gecenini bir yarısında yola çıkarMedine-i Münevvere’ye gelerek, büyük bir davet verir Herkesin bizzat gelerek yemek almasını ister

Kazanın başında oturan Nureddin Zengi’nin rüyasında gördüğü üç kişiyi göremeyince sorar:

- “Ey müslümanlar! Medine’de bulunup da buraya gelmeyen var mı?” Birisi, “Bizim mahallede üç yabancı vardı Onları burada göremedik” deyince, hemen oraya varırlar O üç kişi, Peygamberimizin gösterdiği üç kişidirÜçününde sünnetsiz olduğu ortaya çıkar ve kazdıkları tünelle Peygamberimizin kabrine yaklaşmışlardır Üç kişi cezalandırılır

Zengi, hemen türbenin etrafını kazdırarak muhtelif metal madenlerle(kurşun) sağlamlaştırır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com