Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, hayatı, keskiner, kimdir, kısaca, mehmet

Mehmet Ali Keskiner - Kimdir Kısaca Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet Ali Keskiner - Kimdir Kısaca Hayatı

Mehmet Ali Keskiner Orgeneral Mehmet Ali Keskiner Biyografisi

Orgeneral Mehmet Ali Keskiner, 1906 yılında İstanbul�da doğdu Kuleli Askeri Lisesi'nde öğrenci iken 1 Mart 1923 tarihinde Kurtuluş Savaşı nedeni ile orduya iltihak etti 23 Ağustos 1923 � 1 Ağustos 1924 tarihleri arasında Harp Okulu tahsilini ikmal ederek, 1925 yılında Teğmenliğe yükseldi Topçu Okulu ve Binicilik Okulu'nu bitirdi 1932 yılına kadar Batarya Takım Komutanlığı ve Topçu Subaylığı görevlerinde bulundu 1932 yılında girdiği Harp Akademisi'ni, 1935 yılında bitirerek kurmay oldu Çeşitli karargah ve birliklerde görev yaptı

1954 yılında Tuğgeneral, 1956�da Tümgeneral, 1959�da Korgeneral ve 1963�de Orgeneralliğe yükseldi Tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Ordudonatım Daire Başkan Yardımcılığı, 29 ncu Tümen Komutanlığı, Tümgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanlığı, 61 nci Tümen Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Levazım Daire Başkanlığı, Korgeneral rütbesi ile 2 nci Ordu Komutan Vekilliği, Askeri Yargıtay Başkanlığı, Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı ve 2 nci Ordu Komutanlığı görevlerinde bulundu 23 Şubat 1962 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı Orgeneral rütbesinde 21 Ağustos 1964 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevinden Yüksek Askeri Şura Üyeliği'ne atandı 17 Temmuz 1965 tarihinde isteği ile emekli oldu

Üç çocuğu olan Orgeneral Keskiner, Kurtuluş Savaşına katıldı 16 Şubat 1989 tarihinde vefat etti ve İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com