Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, duncan, hayatı, tim

Tim Duncan Biyografisi Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tim Duncan Biyografi

TİM DUNCAN (1976- )

Timothy Theodore Duncan yaklaşık 98000 kişinin yaşadığı (StCroix) Virginia adalarında 25 nisan 1976 da dünyaya geldi William ve Delysia Duncan çiftinin 3 çocuğu olarak doğan tim'in Tricia ve Cheryl adında iki ablası vardı
Büyük ablası Tricia o zamanlar Seul Olimpiyatlarına katılmıştı Yüzmede iyi derece yapan ablasını örnek alan Tim erken yaşta yüzmeye başladı nerdeyse her gün sadece yüzüyordu süper dereceler yapıyordu ve o zaman kendi dalında Virginia adalarında
birinciydi Tim'in arkadaşları çalıştırıcıları daha doğrusu onu tanıyan herkes ilerde rekortmen bir yüzücü olacağını bekliyordu
Ama 1989 Karayip Denizinde olan Hugo Kasırgası Virginia Adalarını çok büyük etkiledi Bütün adayı mahvettiği gibi Duncan'ı da mahvetmişti Duncan çalışmalarını yüzme havuzlarında yapıyordu Ama hiç bir havuz sağlam kalmadığı için Tim çalışmasına denizde devam etmeye başladı Ama denizden korkuyordu nedeni ise ada yakınlarına gelen köpek balıklarıydıÇalışmasına kısa bir süre devam ettikten sonra ileride olmak istediği rekortmen yüzücü hayalleri bitti ve yüzmeyi bıraktı Bu inanılmaz kasırga Tim'e asıl başka yönden zarar vermişti Çünkü; o zaman kanserle mücadele eden annesi tedavisine devam edemedi Adada çok az sağlam yer kalmıştı Ve anne Duncan’ın direnişi fazla sürmedi ve 1990 da vefat etti
Bir kasırga Tim'in hayatını oldukça değiştirmişti Yüzme havuzları adada tamir edildikten sonra bile artık o kadar yüzmek istemiyordu Çünkü aklına yaşadıkları geliyor ve çok üzülüyordu O sıralarda kocasıyla Ohio'da olan tim'in ablası Cher annesinin
ölünden sonra ailesine destek olmak için tekrar adaya döndü Ve gelirken Tim'e bir hediye gelmişti : küçük bir basketbol potası
Bu hediyeyi eniştesi Rick Lowery (o zamanlarda NCAA division III de oynuyordu) düşünmüştü
Evin bahçesinde sürekli o potayla uğraşan Tim daha önce hiç basketbol oynamamıştı Ama bu oyunu çok sevmişti Sürekli zamanını o potada geçiriyordu Eniştesi o zaman boyu 182 olan Tim'e guard hareketlerini boş zamanlarında öğretiyordu Sürekli guard hareketleri çalışan Tim'in boyu o liseye girdiğinden beri yaklaşık 15-16 cm uzamıştı Ve artık guard oynayamazdı
1992 yılında NBA deki bir grup çaylak oyuncu(başlarınca Alonzo Mourning bulunuyordu) basketbolu be NBA yi sevdirmek için geziler yapıyorlardı BU gezilerden birini de Karayiplere yapmışlardı Ve gittikleri yerde gösteri maçı yapıyorlardı Bu maçlardan birini gören ve daha sonra maçların birine katılan Tim, Alonzo Mourning'e karşı çok güzel bir oyun sergilemişti ve başta Chris King herkesin ilgisini çekmişti Bunun üzerine Chris NCAA takımı Wake Forest'ın koçu Dave Odom'u aradı ve Duncan hakkında bilgi verdi Olayı duyar duymaz adaya yönelen Doom St Croix e gidip Tim Duncan ile görüştü ve onla anlaştı Artık Tim NCAA'de oynayan bir oyuncuydu Sadece bir hobi olarak evin bahçesinde oynadığı basketbol hayatını tamamen değiştirmişti

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

NCAA YILLARI

Tim NCAA in güçlü ekiplerinden Wake Forest'ın formasını giyiyordu Ve ilk maçını 25 Kasım 1993'de (Wake Forest'ın sezon açılış maçı)
Alaska'ya karşı oynadı Maçta hiç şut kullanmadı ama 7 sayı ve 1 blok istatistiği vardı Bu da onun skora katkı yapmasa da diğer yönlerden katkı yapabildiğini gösteriyordu Tim ilk maçlarında lige tam alışamamıştı Ama bir süre sonra durdurulamaz hale geldi double-double lık performanslar yapmaya başladı ve NCAA'de ilk sezonunu 33 maç oynayarak bitirdi %545 iç şut yüzdesi %74,5 serbest atış la 98 sayı ve 96 ribaundla tamamlamıştı Ayrıca ilk sezonunda bazı maçlarda fazla sayıda blok yaptı ve ribaund aldı
Sophomore olduktan sonra ilk sezonunda büyük bir gelişme kat ederek 168 sayı ve 125 ribaund ve 422 blokla 3 sn koridorunu rakibe dar etmişti Onun bu performansı sayesinde Wake Forest kendi klasmanında(ACC) ilk sıraya çıkıyordu
3 yılında ise sayı ortalaması 191 ribaund ortalaması 123 blok ortalaması 375 e yükselmişti Wake Forest yine ACC de ilk sırayı alarak bu sefer şampiyon olmuştu Tim ise yılın oyuncusu ve yılın savunmacısı ödülünün sahibi olmuştu ACC konferansı final maçında Starbury(SMarbury) nin takımı karşısında 27 sayı 22 ribaund 6 asist 4 blokluk performansıyla herkesi büyüleyen Duncan ayrıca 1996'da bir maçta 14 sayı 15 ribaund ve 10 blok la oynayarak Wake Forest tarihinde tiple double yapan 2 oyuncu oldu Yine 1996 yılında 24 double yaparak artık NCAA' de takımını taşımaya kararlıydı Ama karşısına çıkan Kentucky e direnemeyen Wake Forest elenmişti Basketbolla geç tanışma daz avantajını çalışarak kapatan Duncan NCAA in en önemli uzunlarından biri olmuştu
1996 yazının 6 Temmuzunda Tim dream team 3 ün yıldızlarına karşı kendisini deneme fırsatı buldu Pota altında NBA in yıldızlarıyla cebelleşen Tim sahadan güzel notlarla ayrılmıştı Ve artık NCAA'de oynamamalıydı NBA'ye gitmeliydi Ama kendi eksiklerinin olduğunu ve bu eksikleri NCAA de kapatacağını söylemişti Aslında Duncan'ı NBA girmekten alı koyan şey annesinin sözüydü Annesi tüm çocuklarının üniversite bitirmesini istemişti Duncan da sözü tuttu ve son üniversiteyi bitirdi son NCAA senesinde de çok güzel istatistikler yapan Duncan 1997 draftına girmişti

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

NBA BAŞARILARI
1997-1998 yılın çaylağı seçildi ve en iyi çaylak beşine seçildi
NBA e geldiğinden beri NBA in sezon ilk beşine seçildi
6 kez 1 2 kez 2 savunma beşine seçildi
3 kere şampiyonluk yaşadı 3 kere şampiyonluk MVP si aldı
2 kere sezon MVP si aldı 1 kere allstar mvp si aldı

Sonuç olarak Duncan sahaya Show yapmaya çıkmıyor Sadece kendi işini yapıyor Bence şu an NBA’ deki en iyi 3 uzunundan biri Duncan tekniğini kullanıyor Hayran kitlesi (ben dahil) en çok bu yanını seviyor
Duncan 2 sene önce 7 yıllığına 122 milyon $ lık bir kontrat imzaladı Uzun bir süre daha Spurs forması giymesi Spurs u yine favori yapacaktır
Duncan kendi hayat felsefesini şöyle açıklıyor: ”Hiçbir zaman havalı gözükmeye çalışmadım Böyle şeyler yapmaya çalıştığımda kendimi küçük düşürdüğümü hissediyorum Şu yaşıma kadar öğrendim ki eğer çok yüksekten uçup ayaklarınızı yere basmazsanız ya da durum kötüleştiğinde bunalıma girecek hale girerseniz yine de kendinizi bir şekilde dengede tutmak zorundasınız Ben bunu yapmaya rahat olmaya çalışıyorum Benim için son moda giyinmek önemli değil Kıyafetimin rahat olması önemli Olduğu kişiden daha farklı görünmeye çalışmak ve bunun nasıl bir duygu olduğunu hissetmek istemiyorum Benim istediğim tek şey görevimi yapıp üretken bir oyuncu olmak Bazı insanların benim için fazla sakin ve tepkisiz demesi umurumda değil aslında bu tür sözleri kendim için bir iltifat olarak kabul ediyorum David Robinson bana bir lider ve kazanan olma yolunda çok şey öğretti Ama aynı zamanda bunları yaparken gururumu ve onurumu korumam gerektiğini öğrendim
NBA’ de ne değişirse değişsin Belki de değişmeyen az şeylerden biri Tim Duncan’ın sakin tavırları,efendiliği, oyun stili ve double double ları olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com