|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ile, ilgili, işaretleri, noktalama, noktalı, virgülün, şiiri, şiirler |
![]() |
Noktalı Virgülün Şiiri - Noktalama İşaretleri İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Noktalı Virgülün Şiiri - Noktalama İşaretleri İle İlgili ŞiirlerNoktalı Virgülün Şiiri - Noktalama işaretleri ile ilgili şiirler Noktalı virgül derler benim adıma Amcasıoğlu olurum Kralın Bir ayrıcalık sağlar elbette Noktalama İşaretleri Ülkesinde da bana ![]() Arazi olurum sık sık Ense yaparım orda burda fazla görünmem ortalarda ama çok gerektiği zaman hemen yetişirim imdada ![]() Pek zahmetli değildir işim Bir cümle içindeki iki küçük cümlenin girerim arasına; olur biter; hepsi bu ![]() Göreceğiniz gibi şu örnekte: Kilometrelerce yürüdük, kimse yorulmuyordu; çünkü tertemiz hava yorgunluğumuzu alıyordu ![]() Haaa durun hele, ögeleri arasına virgül konan sıralı cümleler arasında yer alırım bir de ![]() Bu da oldukça önemli ![]() Müzikten, Beden eğitiminden üç; aritmetikten sıfır aldım ![]() Kim bunu söyleyen tembel tekerlek? Düşünün biraz size zahmet ![]() Tahmin etmişsinizdir elbet: Murat, sınıfımızdaki baş yaramaz ![]() Dilbilgisini seviyor neyse ki Bizim dersten kötü not almaz ![]() Gidiyor musunuz, durun canım nereye Sözüm bitmedi daha Bu bize söylenmemişti denilmesin, bakın: Noktalı işretlerden sonra büyük harf kullanmaya kalkmayın sakın ![]() |
![]() |
![]() |
|