Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağaçkakan, ile, ilgili, vikipedi

Ağaçkakan İle İlgili Vikipedi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Piciformes takımının Picidae ailesine ait yaklaşık 180 kuş türüne verilen genel ad Bu kuşların gagaları kama biçimindedir; kuyrukları da sert tüylü olur Ağaçlara tutunup, sivri ve sağlam gagalarıyla ağaç gövdelerini oyarlar Ağaç kovuklarına ve çoğunlukla kendi açtıkları oyuklara yumurta bırakırlar Ağaçkakanlar ormanlarda yaşar Ağaç kabuklarının altındaki böcekleri yapışkan dilleriyle çıkarıp yerler Bitkilerle de beslenirler Baharda genellikle içi oyuk ağaçlara, gagalarıyla vurarak çıkardıkları trampet sesine benzer gürültü, erkek ağaçkakanların üreme bölgelerini ellerinde tutabilmek amacıyla çıkardıkları seslerdir Avustralya, Yeni Zelânda ve Madagaskar dışında, dünyadaki tüm sıcak bölgelere yayılmışlardır Türkiye’de 9 tür ağaçkakan vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ağaçkakan Nedir

Ağaçkakan, Picinae (ağaçkakanlar) alt familyasını oluşturan ağaçların kabuklarını gagalayarak altlarında gizlenmiş tırtıl ve böceklerle beslenen, sivri gagalı hoş renkli kuş türlerinin ortak adı

Özellikleri
Ayakları dörder parmaklıdır ikisi öne ikisi ark Aya yönelmiştir Keskin ve çengelli tırnaklarıyla ağaç gövdelerine sımsıkı tutunur Dik ve sivri tüylerden meydana gelen, kıvrılmayan güçlü kuyruğunu da destek olarak kullanır Kısa sıçramalarla ve hızla ağaç gövdelerine tırmanırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com