![]() |
Turkcenin Yillar İcinde Degisimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turkcenin Yillar İcinde DegisimiTurkcenin Yillar icinde degisimi Bu yazıda Türkçe'mizin yıllar içindeki değişimini göreceğiz,Kısa ve öz anlatılmış; Yıl: 1967 "Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl: 1977 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() ![]() ![]() yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl: 1987 "Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım ![]() ![]() ![]() kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl: 1997 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl: 2007 "Abi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yani ![]() ![]() ![]() ![]() baktım ki o da bana kesik ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında Yıl: 2027 İngilizce terimlerin Türkçe telaffuzları var neyse yine koyalım, "Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2027 belki abartı gelebilir fakat böyle gidilirse bu manzarayı görmemiz olasıdır esen kalın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|