![]() |
Kısa Anı Örnekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kısa Anı ÖrnekleriKısa Anı Örnekleri Anı Örneği Bir gün Şay adında bir yer vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Az elime verebilir misin ? - Tamam al ama baktıktan sonra annenlere ver dedl ![]() - Tamam dedim ![]() Baktıktan sonra annemlere gösterdim ![]() ![]() ![]() Atatürk ile ilgili anı örneği : "1935 senesinde idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halkın "Yaşa, Varol!" nidaları arasında Atatürk otomobilinden indi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bırakın, gelsin! Dedi ![]() Bu Musevi vatandaş, Atatürk'ün önünde ellerini açtı, omuzlarını yukarıya kaldırarak: - Paşam bizi kovuyorlar ![]() ![]() Atatürk, bu şekilde önüne atılan bu adamın ne demek istediğini ve kim olduğunu derhal anlamıştı ![]() - Sen kimsin? — Ben Paşam, Çanakkale Musevilerinden Avram Palto ![]() — Sizi kim kovuyor? Hükümet mi Kanun mu? Polis mi? Jandarma mı? Bana söyle? dedi ![]() Bu Musevi vatandaş durakladı, şaşaladı ![]() - Hayır Paşam, halk kovuyor ![]() Atatürk, bu adamın yüzüne dikkatle baktı, gülümsedi ve: - Halk isterse beni de kovar, dedi ve yürüdü ![]() 2 ![]() YENİLSEYDİK SORUMLU BEN OLACAKTIM Bir aralık konu İstiklâl Savaşı'na geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - İşte büyük zafer böyle ortak bir eserdir ![]() ![]() Bu alçakgönüllülük şaheseriyle konunun kapanacağını tahmin ediyorduk ![]() ![]() - Ama yenilseydik sorumluluk ortak olmayacak yalnız bana ait olacaktı ![]() Bu belagat karşısında gözyaşımı tutamadım ![]() ![]() 3 ![]() TÜRK ORDULARI BAŞKUMANDANIYIM Afyonkarahisar'ın hatlarının çözülmesi sonunda birkaç Yunanlı tutsak, geceleyin Mustafa Kemal'in çadırına getirilmişti ![]() ![]() ![]() — Binbaşı mısınız? — Hayır ![]() — Albay mı? — Hayır ![]() — Korgeneral mi? - Hayır ![]() — Peki nesiniz? — Ben Mareşal ve Türk Orduları Başkomutanıyım! Şaşkınlıktan ağzı açık kalan Yunanlı kekeledi: - Bir başkomutanın savaş hattına bu kadar yakın yerlerde dolaşması işitilmiş değil de! HALİT AKÇATEPE " Tiyatrocu arkadaşlarla Ankara Gençlik Parkındaki bir çay bahçesinde oturuyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kardeşim bir de sen baksana, şu telefondan bir ses geliyor mu ? - Peki Halit Ağabey, gidip bakayım ![]() Garson koştu telefonun yanına gitti, ahizeyi kaldırmadan, evet, hiç elini bile sürmeden telefona kulağını dayadı dinledi, dinledi, sonra oradan bana bağırdı: - Yoo, hiç ses gelmiyor ! " |
![]() |
![]() |
![]() |
Kısa Anı Örnekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kısa Anı Örnekleri3 ![]() MUSTAFA ALABORA " Müjdat ( Gezen ) ve ben eşlerimizden ayrılmıştık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Mustafa, salataya sakın soğan koyma! ![]() ![]() - Niye? ![]() ![]() - Şimdi tanımadığım bir kadın telefon etti, yanında bir kadın daha varmış, bize oturmaya gelmek istiyorlarmış ![]() ![]() ![]() İkimiz de bekardık ve iki tane tanımadığımız kadın kendilerinden coşmuş, gelmek istiyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neyse, kısa bir süre geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Mustafaa ![]() ![]() ![]() - Efendim? ![]() ![]() - Salataya soğan koyabilirsin! ![]() ![]() Haklıydı Müjdat, çünkü gelen kadınlar çok çirkindi! ![]() ![]() ![]() Çankkale Savaşı Anıları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Er Harold Broughton) Çanakkale Savaşı Anıları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Deniz eri Joe Murray) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Teğmen Guy Nightingale) ![]() ![]() ![]() ![]() (Mustafa Kemal) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Er Henry Barnes) |
![]() |
![]() |
|