Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birliğinin, büyük, engeluydurukça, türk, önündeki

Türk Birliği'nin Önündeki En Büyük Engel:Uydurukça

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Prof Dr Alaaddin Mehmetoğlu

Türk Birliği’nin önündeki en büyük engellerden biri, Türkiye Türkçesinde kullanılan uydurukça kelimelerdir Türk dili aslına dönmeli, uydurukça kelimeler kullanılmamalıdır Bu kelimeler Türk halklarının birbiriyle anlaşmasını zorlaştırıyor

Türkiye Türkçesinde“ Okul taşıtı” deniliyor Olur mu? Okul taşınır mı? Taşınmaz “ Asma kat” deniliyor Kat asılır mı? Bu ifadeler hep yanlış Bunlar gibi yüzlerce misal verebilirim

Türkler arasında kelime, alfabe ve imlâ birliği sağlanmalıdır Türk halkları bir imlâ kılavuzu kullanmalıdır Ben Türkiye’nin imlâ kılavuzundan çok rahatsızım Her yazar kendi imlâ kılavuzunu esas alıyor Türkiye’de bir ilim heyeti tarafından hazırlanacak imlâ kılavuzuna bütün yazarlar uymalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com