Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çeşitleri, nelerdir, tasvir

Tasvir Çeşitleri - Tasvir Çeşitleri Nelerdir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Panorama

Yunanca Pan (tüm) ve Orama (görüş) sözlerinden yapılmıştır Bir büyük manzaranın yücelerden görünüşü anlamına gelir Edebiyatta panorama, bir şehrin, bir ormanın, bir geniş çevrenin umumî görünüşünü tasvir etmektir

Portre

Aslında resim terimi olan Fransızca bir sözdür Bir kişiye veya başka tek bir varlığa tıpatıp benzeyen resimlere Portre adı verilir Edebiyatta, bir şahsın dış görünüşünü (çehre, kıyafet, boy, baş, vücut ve yüz hareketleri) tanıtan yazılara portre denmektedir

Tahlil (Çözümleme – Analyse)

Tahlil bir nesnenin (obje) yüzeyinde kalmayıp iç yüzüne, derinliğine ulaşmak çabasıdır Sözgelişi bir kişinin huy ve özelliklerini, olayın bir yazıcı, tahlil yapıyor demektir

Dekor

Daha çok tiyatro terimi olan Fransızca bir sözdür Bilindiği gibi, oyun temsillerinden çevre, yazı ve söz ile değil, çizgi, desen yahut nesneler koymak suretiyle göz önüne serilir Bu, kişilerin yaşadığı yerin bir çeşit temsili demektir Oyun yazarları, sahnenin nasıl bir çevre içinde geçeceğini ve ne türlü eşya (aksesuar) ile donatılacağını her perdenin başında kısaca belli ederler İşte canlı olarak göz önüne serilen bu tasvir çeşidine Dekor denir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com