![]() |
Yapım Ve Çekim Eki Çalışma Kağıdı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yapım Ve Çekim Eki Çalışma KağıdıYapım ve çekim eki çalışma kağıdı 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla yapım eki almış sözcük vardır? A) Yeni evimizin manzarası çok güzeldi ![]() B) Elinde kalınca bir kitapla beni karşıladı ![]() ![]() ![]() 2 ![]() A) Sahilde oturmuş gemileri seyrediyordu ![]() ![]() C) Bu yılki filmler, hayranlık uyandırdı ![]() ![]() 3 ![]() A) Alıcı gür sesiyle adama bağırıyordu ![]() ![]() C) Bu öğlenki yemek hoşuna gitti mi? D) Bu güzelliklerin farkına var lütfen ![]() 4 ![]() A) Bazı çiçekler tıpta da kullanılır ![]() ![]() C) Bu yapıt sizin de ilginizi çeker ![]() ![]() 5 ![]() A) Yeni defter almak için kırtasiyeye gitti ![]() ![]() C) Benimle konuşmadı kızgınlığı geçene kadar ![]() ![]() 6 ![]() ![]() A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 7 ![]() A) Adam, yolcunun yüzüne hayretle baktı ![]() ![]() C) Benim çantam kırmızıdır ![]() ![]() 8 ![]() A) saygısızlık B) akılsızlık C) sevimsizlik D) sabırsızlık 9 ![]() A) bilgi B) meslektaş C) sorguç D) kedimiz 10 ![]() A) süpürgeler B) kuşlar C) gölge D) yağmurluk 11 ![]() A) kalemlerim B) gözlüğüm C) ağaçtan D) balıkçı 12 ![]() A) Masadaki bardaklar pek temiz değildi ![]() ![]() C) Çiçekler çok güzel kokuyor ![]() ![]() 13 ![]() ![]() Yukarıdaki sözcüklerden hangisi çekim eki almıştır? A) sevgi B) saat C) ders D) çalıştı 14 ![]() ![]() A) hal eki - iyelik eki B) yapım eki - çekim eki C) şahıs eki - hal eki D) iyelik eki - hal eki 15 ![]() A) Onun bağrı zaten yaralıdır ![]() ![]() C) Burada oğlu onu savunmada ![]() ![]() 16 ![]() A) Geçen yıl eylülde, okullar açıldı ![]() ![]() C )Çağımızın icatları, insana parmak ısırtır ![]() ![]() 17 ![]() A ![]() ![]() B ![]() ![]() C ![]() ![]() D ![]() ![]() 18 ![]() A ![]() B ![]() C ![]() D ![]() 19 ![]() A ![]() ![]() B ![]() ![]() C ![]() ![]() D ![]() ![]() 20 ![]() I En altta yüreğim dağ dağ üstüne II Bıraktım sazımı son dönemeçte III Yeni sözler gerek sevda üstüne IV Bu dizelerdeki numaralanmış sözcüklerden hangisi yapım eki almıştır? A) I ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|