|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilir, bıçak, duracağını, kanamasının, kanının, kestiğinde, kısa, parmağını, pıhtılaşarak, sürede |
![]() |
Herkes, Bıçak Parmağını Kestiğinde Kanının Kısa Sürede Pıhtılaşarak, Kanamasının Duracağını Bilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkes, Bıçak Parmağını Kestiğinde Kanının Kısa Sürede Pıhtılaşarak, Kanamasının Duracağını BilirHerkes, Bıçak Parmağını Kestiğinde Kanının Kısa Sürede Pıhtılaşarak, Kanamasının Duracağını Bilir ![]() Herkes, bıçak parmağını kestiğinde kanının kısa sürede pıhtılaşarak, kanamasının duracağını bilir ![]() Pıhtılaşma olayı, aynı, otoyolda meydana gelen bir kazaya acil çağrılarla yetişen devriye ve ambulansların ilk yardımlarını anımsatan bir olaydır ![]() Vücudun herhangi bir yerinde bir kanama olduğunda, kanamayı durdurmakla görevli tüm proteinler derhal olay yerine gelirler ![]() pıhtılaşma hücreleri kanın pıhtılaşması Vücudun herhangi bir bölgesinde bir kanama olduğunda ilk yardım trombosit adı verilen kan plakçıklarından gelir ![]() ![]() "Von Willebrand" isminde bir protein ise, kaza yerini işaret ederek yardım isteyen bir trafik polisi gibi, trombositleri gördüğünde önlerini keser ve olay yerinde kalmalarını sağlar ![]() Olay yerine gelen ilk trombosit, aynı telsizle yardım ister gibi, bir madde salgılayarak, diğerlerini de olay yerine çağırır ![]() Bu arada, vücutta yer alan 20 enzim biraraya gelerek yaranın üzerinde trombin adında bir protein üretmeye başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeterli miktarda trombin proteini üretildikten sonra fibrinojen adında iplikçikler oluşturulur ![]() ![]() ![]() ![]() Burada bahsedilen enzimler, proteinler, cansız, şuursuz, kör atomların farklı şekillerde dizilmelerinden oluşmuş yapılardır ![]() ![]() ![]() ![]() Unutulmamalıdır ki, burada "organize olurlar", "üretirler", "haber gönderirler", "anlarlar" vs ![]() ![]() ![]() Böyle bir sistemin, canlı varlıkların vücudunda tesadüfen oluşması kesinlikle imkansızdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|