Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölümleri, kafkas, üniversitesi

Kafkas Üniversitesi Bölümleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fen-Edebiyat Fakültesi
İngiliz Dili ve Edebiyatı
İngiliz Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim)
Kimya
Kimya (İkinci Öğretim)
Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı
Matematik
Matematik (İkinci Öğretim)
Rus Dili ve Edebiyatı
Tarih
Tarih (İkinci Öğretim)
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim)
Biyoloji
Biyoloji (İkinci Öğretim)
Fizik
Fransız Dili ve Edebiyatı
Fransız Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim)
Gürcü Dili ve Edebiyatı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme
İşletme (İkinci Öğretim)
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İkinci Öğretim)
İktisat
İktisat (İkinci Öğretim)

Eğitim Fakültesi
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Sınıf Öğretmenliği
Sınıf Öğretmenliği (İkinci Öğretim)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (İkinci Öğretim)
Türkçe Öğretmenliği
Türkçe Öğretmenliği (İkinci Öğretim)
Fen Bilgisi Öğretmenliği
Fen Bilgisi Öğretmenliği (İkinci Öğretim)
Okul Öncesi Öğretmenliği

Tıp Fakültesi
Tıp

Veteriner Fakültesi
Veterinerlik

Kars Sağlık Yüksekokulu
Hemşirelik (Yüksekokul)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Tarih

Kafkas Üniversitesi 11 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı yasayla kurulmuştur 1992 Kasım ayında Kurucu Rektörü atanarak faaliyetlerine başlayan üniversite, kurulduğu tarihte Atatürk Üniversitesi´nden devredilen bir fakülte ve tek programlı bir meslek yüksekokulu ile 245 öğrenci ve 40 öğretim elemanına sahipti

Barınma Olanakları

Öğrencilerin barınmaları ildeki Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait Kars Yurt-Kur Müdürlüğü'nce karşılanmaktadır Kağızman Meslek Yüksekokulu kız öğrencilerinin barınma ihtiyaçları Kars Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsil edilen binada belli bir ücret karşılığında başkanlıkça Diğer fakülte ve yüksekokullarıdaki öğrencilerin barınma ihtiyaçları özel yurtlar ile kiralık ev tutarak karşılanmaktadır Ayrıca, Kars´ta özel yurtlarda faaliyet göstermektedir

Beslenme Olanakları

Üniversite öğrencilerinin beslenme ihtiyaçları üniversite öğrenci yemekhanelerinde ve yemekhanesi bulunmayan fakülte ve yüksekokullarında ihale yoluyla sağlanmaktadır Kağızman, Iğdır, Sarıkamış ve Ardahan'da üniversiteye ait öğrenci yemekhanesi bulunmamasından dolayı beslenme ihtiyaçları ihale yoluyla lokantalardan sağlanmaktadır

Üniversitece sağlanan bu beslenme ihtiyaçlarının parasal olarak % 60'a yakını Sağlık- Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Sosyal Hizmetler Saymanlığı Bütçesinden karşılanarak öğrencilere ucuz maliyette yemek verilmektedir Ayrıca fakülte ve yüksekokullarının Yönetim Kurulları tarafından belirlenen fakir öğrencilere üniversite tarafından ücretsiz yemek yardımında bulunulmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com