|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
eylül, hizmetleri, laboratuar, meslek, sağlık, teknikleri, tıbbi, ünv, yüksekokulu |
![]() |
Tıbbi Laboratuar Teknikleri - Dokuz Eylül Ünv Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tıbbi Laboratuar Teknikleri - Dokuz Eylül Ünv Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluTıbbi Laboratuar Teknikleri - Dokuz Eylül Ünv Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı - Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programının Amacı - Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı Eğitiminin içeriği Programın Adı : Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Eğitime Başlayış Tarihi : 1991-1992 ÖSS Puan Türü : Sınavsız Program Başkanı : Yrd ![]() ![]() ![]() Önceki Program Başkanları : Yrd ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() Yrd ![]() ![]() ![]() Doç ![]() ![]() Doç ![]() ![]() Doç ![]() ![]() Programın Kuruluşu : 1991-1992 Öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Tıbbi laboratuvar Programı eğitime başlamıştır ![]() Programın Amacı : Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının amacı, başlıca klinik biyokimya, mikrobiyoloji,patoloji, moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarlarında kimyasal analizleri yapacak eleman yetiştirmektir ![]() ![]() Eğitimin İçeriği : Tıbbi laboratuvar teknikerliği Programında eğitim süresi içersinde öğrenciler; temel tıp bilimlerinden yoğun bir eğitim almaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mezuniyet Sonrası İş Olanakları: Programda yer alan mesleki uygulama ve stajların tümünü tamamlayarak Tıbbi Laboratuvar Teknikeri Unvanı ile programdan mezun olmaktadırlar ![]() ![]() İşbirliği Yapılacak Kurum ve Kuruluşlar: Programın gerektirdiği öğretim faaliyetleri, istihdam olanakları ve planlama konularında; Sağlık Bakanlığı, Sağlık Müdürlükleri, kamu ve özel sağlık kuruluşları (hastaneler, klinik, poliklinik ve laboratuvarlar, tıp merkezleri, hıfzısıhha merkezleri, dispanserler, sağlık ocakları, toplum sağlığı merkezleri, aile hekimlikleri vb), belediyeler, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile iş birliği yapılır ![]() Dikey Geçiş Yapılabilen Bölümler : Programımızdan mezun olan öğrenciler “Biyoloji, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri” bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans eğitimi yapabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|