|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hiz, laboratuar, meslek, okulu, sağlık, teknikleri, tıbbi, uludağ, ünv, yüksek |
![]() |
Tıbbi Laboratuar Teknikleri - Uludağ Ünv Sağlık Hiz. Meslek Yüksek Okulu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tıbbi Laboratuar Teknikleri - Uludağ Ünv Sağlık Hiz. Meslek Yüksek OkuluTıbbi Laboratuar Teknikleri - Uludağ Ünv Sağlık Hiz ![]() Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu - Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı - Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı Ders içerikleri Öğretim Dili : Türkçe Öğretim Süresi : 2 yıl Öğrenci Kontenjanı : 30 Hazırlık Programı : Yok Tıbbi Laboratuvar programı 1985 yılında ön lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır ![]() Tıbbi Laboratuvar programının temel amacı, Sağlık kurum ve kuruluşlarında hastalıkların teşhis ve tedavisi için gereken tüm tetkikleri en kısa sürede yapabilecek ve karşılaştığı sorunlara doğru çözümler üretebilecek niteliklere sahip, kendine özgüveni olan, çevre ile irtibat ve pozitif ilişki kurabilen; ülke koşullarına uygun bilgili, becerikli sağlık teknikeri yetiştirmektir ![]() Tıbbi Laboratuvar programının misyonu, Çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış, araştırma, sorun çözme yeteneği gelişmiş, kültürel birikime ve iletişime sahip, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen, insan sağlığına ve etik değerlere önem veren, Atatürk İlke ve Devrimlerini özümsemiş, yurtsever sağlık teknikeri yetiştirmektir ![]() Tıbbi Laboratuvar programının vizyonu, Çalışma alanının insan sağlığı olduğu göz önünde bulundurularak, sağlık teknikerliğinde tüm sorunları öngörebilen, araştıran, bilgi üreten, ulusal ve uluslararası düzeyde örnek gösterilen ve mensubu olmaktan onur duyulan bir Yüksekokul olmaktır ![]() Programa giriş koşulları, Tıbbi Laboratuvar programına; Önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Ortaöğretim Başarı Puanına (OÖP) göre Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içindeki Sağlık Meslek Liselerinden sınavsız geçişi tercih eden öğrenciler yerleştirilmektedir ![]() YGS-2 puan türü sonuçlarına göre ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır ![]() Staj ve Uygulama Süresi, Yüksekokulumuz Tıbbi Laboratuvar programı ikinci sınıf öğrencileri (4 ![]() ![]() ![]() ![]() Staj değerlendirmesi ve uygulamaları U ![]() ![]() ![]() Program mezunlarının başlıca çalışma alanları, Mezunlar; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında Tıbbi Laboratuvar Teknikeri unvanı ile çalışırlar ![]() ![]() Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) göre Sağlık Teknikeri olarak atanabilmektedirler ![]() Dikey Geçiş İmkânı, Tıbbi Laboratuvar programı öğrencileri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Biyoloji lisans programına; Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı mezunları ise Hemşirelik ve Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans programlarına geçiş yapabilirler ![]() Sınavsız Geçiş Yapabilecek Programlar, Ebelik, Hemşirelik, Sağlık Memurluğu, Laborant, Veteriner-Laborant, Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği 2009 Eğitim-öğretim yılında yerleşen öğrenci sayıları ve OÖB Puan Aralıkları: 90,23-69,46 Bursa SML: (13) 87,84-69,84 Gürsu SML: (10) 89,66-69,46 M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|