|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bulunduğu, bölümünün, fakülteler, moda, tasarım, tekstil |
![]() |
Tekstil Ve Moda Tasarım Bölümünün Bulunduğu Fakülteler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tekstil Ve Moda Tasarım Bölümünün Bulunduğu FakültelerTekstil ve Moda Tasarım Bölümünün Bulunduğu Fakülteler Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Tasarım Fakültesi Kahramanmaraş Sütçü İmamÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar , Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi Moda Ve Tekstil Tasarımı Bölümü Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü, 1977-1978 öğretim yılında, Tekstil Tasarımı eğitimi vermek üzere kurulmuştur ![]() ![]() ![]() 1998-1999 Eğitim yılından itibaren 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9 Eylül Güzel Sanatlar Fakültesinin Sitesinden Alıntıdır ![]() Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü; tekstil sektörüne, pazar istekleri doğrultusunda, modayı oluşturabilecek öncü fikirleri yakalayıp değerlendirebilecek Tekstil ve Moda Tasarımcıları yetiştirmektedir ![]() Bölümümüz öğrencileri dört yıllık lisans eğitimi süresince, dokuma, baskı ve giysi tasarımı disiplinlerini paralel olarak almaktadırlar ![]() Eğitim programımızda bu üç dalı sanatsal, kültürel, mesleksel ve teknik yönden besleyen, tamamlayan dersler yanında, sektör stajları, eğitim gezileri, work-shoplar, sergi ve fuar katılımları da yer almaktadır ![]() ![]() Verilen eğitim, öğrencilerimizin; talep değerlendirebilen, malzemeyi ve üretim tekniklerini bilen tekstil ve moda tasarımcıları olarak yetiştirilmelerini amaçlar ![]() ![]() ![]() ![]() Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, 4 yıllık lisans eğitiminin yanı sıra, M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesinin Sitesinden Alıntıdır MODA ve TEKSTİL SANATLARI BASKI SANATLARI Mevcut Bölümler : Baskı Sanatları Alacağı Unvan : Baskı Sanatçısı ÖSS Puan Türü : Özel Yetenek Eğitim Süresi : 4 Baskı sanatları programının amacı çoğaltma yoluyla uygulanan her türlü baskı tekniklerini çağın teknolojik gelişimi doğrultusundaki sanat anlayışı ile bütünleştirebilecek elemanları yetiştirmek ![]() ![]() ![]() ![]() Baskı sanatları bölümüne özel yetenekle öğrenci alınmaktadır ![]() ![]() Baskı sanatları programdan mezun olanlara “Baskı Sanatçısı” unvanı verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MODA VE TEKSTİL TASARIMI Mevcut Bölümler : Moda ve Tekstil Tasarımı, Moda ve Tekstil, Tekstil, Tekstil Tasarımı Alacağı Unvan : Moda ve Tekstil Sanatçısı ÖSS Puan Türü : Özel Yetenek Eğitim Süresi : 4 Moda ve Tekstil Tasarımı programının amacı, ülkenin tekstil ve konfeksiyon endüstrisi için dokuma ve baskı tasarımı yapacak sanatçıları yetiştirmek ![]() ![]() ![]() Moda ve tekstil programda okumak isteyenlerin şekil ve uzay ilişkilerini görebilme, renkleri ayırt edebilme, özgün şekiller tasarlayabilme ve bunları çizimle ifade edebilme yeteneklerine sahip olmaları gerekir ![]() ![]() Moda ve Tekstil Tasarımı programını başarı ile tamamlayanlar “Moda ve Tekstil Sanatçısı” unvanı ile çalışırlar ![]() ![]() Moda ve Tekstil Tasarımı sanatçılarının tekstil teknikleri ve moda alanında genel bilgiye sahip olmaları,gelişmeleri yakından izlemeleri ve yaratıcı olmaları ve başkaları ile iletişim kurabilmeleri meslekte başarı olasılığını artırır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|