Süleyman Demirel Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Süleyman Demirel Üniversitesi BölümleriSüleyman Demirel Üniversitesi Bölümleri Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji İngiliz Dili ve Edebiyatı Kimya Kimya (İkinci Öğretim) Matematik Matematik (İkinci Öğretim) Sosyoloji Sosyoloji (İkinci Öğretim) Tarih Tarih (İkinci Öğretim) Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) Biyoloji Biyoloji (İkinci Öğretim) Coğrafya Coğrafya (İkinci Öğretim) Felsefe Felsefe (İkinci Öğretim) Fizik Fizik (İkinci Öğretim) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fakülte) Ebelik (Fakülte) Hemşirelik (Fakülte) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği (İkinci Öğretim) Jeofizik Mühendisliği Jeofizik Mühendisliği (İkinci Öğretim) Jeoloji Mühendisliği Jeoloji Mühendisliği (İkinci Öğretim) Maden Mühendisliği Maden Mühendisliği (İkinci Öğretim) Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği (İkinci Öğretim) Mimarlık Şehir ve Bölge Planlama Tekstil Mühendisliği Tekstil Mühendisliği (İkinci Öğretim) Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği (İkinci Öğretim) Çevre Mühendisliği Çevre Mühendisliği (İkinci Öğretim) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İkinci Öğretim) Endüstri Mühendisliği Gıda Mühendisliği İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme İşletme (İkinci Öğretim) Kamu Yönetimi Kamu Yönetimi (İkinci Öğretim) Maliye Maliye (İkinci Öğretim) Sağlık Yönetimi (Fakülte) Sağlık Yönetimi (Fakülte) (İkinci Öğretim) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İkinci Öğretim) Ekonometri İktisat İktisat (İkinci Öğretim) Orman Fakültesi Orman Endüstrisi Mühendisliği Orman Endüstrisi Mühendisliği (İkinci Öğretim) Orman Mühendisliği Orman Mühendisliği (İkinci Öğretim) Peyzaj Mimarlığı Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Su Ürünleri Mühendisliği (İkinci Öğretim) Tıp Fakültesi Tıp Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bitki Koruma Tarım Makineleri Tarımsal Yapılar ve Sulama Tarla Bitkileri Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Zootekni Tarım Ekonomisi Hukuk Fakültesi Hukuk İlahiyat Fakültesi İlahiyat İlahiyat (İkinci Öğretim) |
Süleyman Demirel Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Süleyman Demirel Üniversitesi BölümleriSüleyman Demirel Üniversitesi, SDÜ, Isparta'da 11 Temmuz 1992 tarihinde ve 21281 sayılı Kanun ile kurulan devlet üniversitesi Kurulma aşamasında adı Göller Bölgesi Üniversitesi olarak düşünülmüş daha sonra Ispartalı siyasetçi ve devlet adamı Süleyman Demirel'in adı verilmiştir Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde tanınırlığını artan üniversitenin Doğu Kampüsünde yer alan Tıp Fakültesi'ni merhum iş adamı Dr Üzeyir Garih yaptırmıştır Kampüs, İstanbul yolu üzerindeki Çünür'de yolun iki tarafında Doğu Kampüsü ve Batı Kampüsü olarak ikiye ayrılmış durumdadır Üniversitede 15 Fakülte, 2 yüksekokul, 5 enstitü, 17 adet meslek yüksekokulu bulunmaktadır |
|