Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
teknik, varna, üniversitesi

Varna Teknik Üniversitesi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Varna Teknik Üniversitesi Bulgaristan'ın 2büyük devlet üniversitesidir Varna Teknik Üniversitesi 40 yılı aşkın deneyimiyle yükseköğretimdeki yerini kanıtlamış teknik ve teknolojik donanımı açısından bilinçli çalışma ortamı yaratmıştır Sadece akademik alanda kalmayıp sürekli bir gelişim içerisinde olmuş sanayinin ihtiyaç duyduğu teknolojik yenilikler ve araştırma konularında bir adım önde gitmiştir Gelenekselleşmiş akademik teknolojinin haricinde e-learning, long life learning gibi eğitim şekilleri uygulamasına da geçilmiştir Sanayi-üniversite işbirliği çerçevesinde karşılıklı ortaklaşa araştırma ve geliştirme projeleri uygulamaktadır Uluslar arası anlamda sürekli bir adım içinde olan Varna Teknik Üniversitesi kendini genel kabul görmüş standartlarda kanıtlama imkanı bulmuştur
Varna Teknik Üniversitesi'nin kurulmasına 27091962 tarih ve 162 -395 nosayılı kanunla karar verilerek 3 fakülte ile hizmete girmiştir

Varna Teknik Üniversitesi Bulgaristan'ın denizcilik başkenti olan Varna şehrinde kurulmuştur 11 eğitim binası ve spor salonları, 86 öğretim salonu, 174 eğitim laboratuvarı ve 189000 m2'lik yeşil alan ve 26000 m2'lik kapalı alana sahiptir Varna Teknik Üniversitesi'ne bağlı 950 yataklı 3 öğrenci yurdu, yemekhaneleri, kafeteryaları bulunmaktadır Üniversitede 458 öğretim görevlisi bulunmaktadır Her yıl ortalama 6300 öğrenci okumaktadır
Türkiyeden 350 öğrenci okumaktadır
Varna Teknik Üniversitesi Almanya, İngiltere, İskoçya, Fransa, Belçika ve daha birçok Avrupa ülkesi olmak üzere 20'den fazla ülkedeki üniversiteler ile uluslar arası bilimsel, eğitimsel ve kültürel alanda sıcak ilişkiler kurmaktadır Bu anlaşmalar;

Üniversiteler arası ders planlarının ve programlarının tanınması
Kredi transferi-akademik personelin seminer ve akademik toplantılara katılımı-akademik materyallerin ve diğer bilgilerin değişimi vbkonuları kapsamaktadır
2004 yılından itibaren Balkan Üniversiteler Birliği çatısı altında, Balkan Üniversitesi denetim ve gözetiminde İngilizce lisans eğitimine geçilmiş bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kimsin sen yaa Yalancı herif

arkadaşlar inanmayın

biz hiç böle şeyler görmedik herkez attı tuttu

VARNA TEKNİK ELEKTRONİK OKUYORUM burdan herkeze sesleniyorum
varnaya balkan üniverstesi ofisiyle gelebilirsiniz istanbulda
size söylüyorum gelicek olan veya gelmeyi düşünen mühendis adayları

normal sartlar altında varna teknik üniversitesine gelen yabancı uyruklu öğrenciler hazırlık sonıfı için 1500 euro diğer sınıflar için 2000 euro gibi bi para ödemektedir ama bu balkan üniverstesi gurubu( bu bir şirket kendisini bir üniversite değil(aracı firma) her yıl için 3500 euro talep etmektedir ayrıca ilk giderken 500 euro vize cart curt parası vekalet ve imza yetkini tamamen ona verdiğin için paranı onun banka hesabına yatırıyorsun o senin ilk kaydını ve diğer yılların kaydını yaptırıyor sen 1500-2000 euro oldunu nereden anlıyosun okuldan aldıgın öğrenci faturası ve sana veriler öğrenci not defterinde senin 1 yıllık ne kadar harc parası ödediğin yazıyor ilk olarak burdan anlaya bilirsin inan mayan arkadaşlarada burdan her türlü kanıtlayabilirim ben şirketi kötülemiyorum yaşadıklarımı sonra salak yerine konuldugumu anladıgım için bunları yazıyorum ayrıyetten
2 yıllık turkıyede bir üniversite okudum istanbulda balkan üniversitesi gurubu ofisinde calısan bu işlerin takibini yapan Fulya Hanımın bana söylediklerine göre butun derslerim bulgaristanda tanınacak ve ben 2 sınıftan bulgaristanda elektronik muh devam edecektim
ama bu firma özel bir firma oldugu için ben ne kadar ders orda onaylatırsam o kadar cok okulum uzayacagı için sadece 2 sınıfa gecebilmeye hakkazanacağım kadar dersi onaylattım yani 1 sınıftan alttan kalan cok dersim var şimdi hem 2 sınıfın derslerini vermek zorundayım hem 1 sıonıftan kalan derslerimi 20 dersten 9 tanesine imza alabılıyorum ancak

şirket hem hattinden fazla para alıyor Başkent üniversitesiyle aynı fiyatlar altında ve bu şartları bize sunuyor kıbrıstan bir ffarklı yok okulun uzaması için ellerinden geleni yapıyorlar!

daha bitmedi bulgaristana ben ilk giderken 70 ytl olan 1 yıllık saglık sigortasını 3 aylık 200 ytl yapıyorlar bide bunu zorunlu tutuyorlar saglık sigortası bulgaristana girmek için zorunlulugu yok istediğin zaman kendinde bulgaristanda yaptırabilirsin!!! seni bir yurda yerleştiriyorlar kendi vep sitesindeki resimlerle alakası yok böcek dolu rutubetli duvarlar yeşil yeşil yosun tutmuş mutfak yok dedikleri yalan tabuldot yemek cıkmıyor cıkıyor derlerse oda yalan size bunuda kanıtlarım 3-4 arkadasımın ve kendı odamınvideosunu paylasa bilirim yeterki özel mesajla bana ulaşın size aklınızda takılan her sekılde soruyuı cevaplayabılırım

ayrıyetten sununla kıyaslamak gerekirse sofyada bir cok firma var haddi hesabı yok sizden sadece ilk kayıt ucretı alıyorlar sanırsam ilk olarak 500 euro veriyorsunuz sonra okul masraflarını oraya gidince zaten okula direk kaydınızı kendınız yapıyorsunuz varnada oyle degil gidip firmaya para veriyorsunuz üstelik başkent üniversitesi 3500 hakkıdır derim veririm ama 3 tane binması olan yalandan abartı varna teknik üniverstesine her yıl okul ogrencı defterimde 1500 euro yazdını gorup 3500 okul harcı vermek koyar adama biliyorsunuz ki amerika ve avrupada okul harc fiyatları okulların populeritesine göre deği,şir amerikada 7000 dolarada okul var 27 000 dolarada okul var dikkatinizi cekerim buraya gelipte sofyaya gidemememin sebebi sofyada elektronik ingilizce yok 2 yıllık turkıyede okuyan arkadaşlara kesin sözüm şudur eger derslerinizi tanıtmak istiyorsanız sofyayı tercıh edın varnadaki özel bir şirket oldugu için senin butun okul hayatın boyunca onlara pirim vereceğin için her turlu turkıyedeki derslerinde problem cıkartıyorlar! bunu unutmayın ama sofyadaki firmalar ilk kaydını yapıpı seninle olan ilişkini sen oraya gittikten sonra kesiyor

bu arada varna teknikte sole bi kuralda var eger (hazırlık sınıfları haric) derslerde 3 den fazla devamsızlık yaparsan her ders saati başına para cezası ödüyorsun bu parayla hoca sana gelmediğin günlerin dersini özel olarak veriyor ve sen öyle sınava girmeye hak kazanıyorsun der saat ücreti 60-20 lv arası değişiyor bir günde 3 saat o ders varsa sen o gun o derse girmessen dusunemiyorum artık hazırlık sınıflarında ise hocasına gore değişiyo isteyen bu konunu uyguluyo istemeyen uygulamıyor

saygılarımla Okudugun için tesekkür ederimm

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

iki kelimelik yazınızı editldim,

sanırım ilk konu alıntı yapılmış ve kaynağı yazılmamış

Cevap vermeniz iyi oldu, keşke her yanlışa bir sağlam cevap gelseydi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

purevirtual kardeşim bnde varnada elktronik okumayı istiyorum eklermisin msne beni biraz yardım etsen

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

seriserikan

Forumumuzda msn paylaşımı yasak,kuralları okumanızı tavsiye ederimmsn vermeden yardım isterseniz bilgisi olan birisi size yardım edecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com