![]() |
Yakın Doğu Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakın Doğu Üniversitesi BölümleriYakın Doğu Üniversitesi Bölümleri Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık (Almanca, Fransızca, İngilizce) (İngilizce) İngiliz Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu) Matematik (%50 Burslu) Psikoloji Psikoloji (Tam Burslu) Türk Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu) Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği (ELT) İngilizce Öğretmenliği (ELT)(%50 Burslu) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlığı (Tam Burslu) Sınıf Öğretmenliği Sınıf Öğretmenliği (Tam Burslu) Tarih Öğretmenliği Tarih Öğretmenliği (Tam Burslu) Türkçe Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği (Tam Burslu) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Tam Burslu) Okul Öncesi Öğretmenliği Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği (Tam Burslu) Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği (%50 Burslu) Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği (%50 Burslu) Bilişim Sistemleri Mühendisliği Biyomedikal Mühendisliği Biyomedikal Mühendisliği (Tam Burslu) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%50 Burslu) Gıda Mühendisliği İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme İşletme (%50 Burslu) Avrupa Birliği İlişkileri Avrupa Birliği İlişkileri (%50 Burslu) Bankacılık ve Finans (Fakülte) Bankacılık ve Finans (Fakülte) (%50 Burslu) Pazarlama (Fakülte) Pazarlama (Fakülte) (%50 Burslu) Siyaset Bilimi Siyaset Bilimi (%50 Burslu) Bilgi ve Belge Yönetimi (%50 Burslu) Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler (%50 Burslu) Uluslararası İşletme Uluslararası İşletme (%50 Burslu) İnsan Kaynakları Yönetimi (Fakülte) İnsan Kaynakları Yönetimi (Fakülte) (%50 Burslu) Bilgisayar-Enformatik Bilgisayar-Enformatik (%50 Burslu) Ekonomi Ekonomi (%50 Burslu) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Mimarlık (Tam Burslu) Peyzaj Mimarlığı İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema (%50 Burslu) Gazetecilik (%50 Burslu) Halkla İlişkiler ve Tanıtım (%50 Burslu) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik (Fakülte) Beslenme ve Diyetetik (Fakülte) (Tam Burslu) Hemşirelik (Fakülte) (Tam Burslu) Tıp Fakültesi Tıp Tıp (Tam Burslu) Veteriner Fakültesi Veterinerlik Veterinerlik (Tam Burslu) Denizcilik Fakültesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi (%50 Burslu) Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (%50 Burslu) Güverte (%50 Burslu) Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Diş Hekimliği (Tam Burslu) Eczacılık Fakültesi Eczacılık Hukuk Fakültesi Hukuk Hukuk (Tam Burslu) Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği (Yüksekokul) Turizm ve Otel İşletmeciliği (Yüksekokul) (%50 Burslu) |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakın Doğu Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakın Doğu Üniversitesi BölümleriYakın Doğu Üniversitesi, 1988 yılında KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın 17/1986 tsayılı Milli Eğitim Yasası’na bağlı olarak Bakanlar Kurulu onayı ile Lefkoşa’da kurulmuştur ![]() ![]() ![]() Çağdaş bir kampüs alanı içerisinde yapılanmış olan Yakın Doğu Üniversitesi, bütün fakülteleri, yüksekokulları, enstitüleri, laboratuvarları, atölyeleri, bilgisayar merkezleri, kültür merkezleri, kütüphanesi, yurtları, olimpik kapalı yüzme havuzu ve diğer sosyal ve sportif tesisleri ile Özel Yakın Doğu İlkokulu ve Özel Yakın Doğu Koleji bir bütün oluşturmaktadır ![]() ![]() Tüm akademik ve idari birimleriyle Yakın Doğu Üniversitesi’nin tek amacı, 15 Fakülte ve 4 Yüksekokuldaki seçkin öğrencilerine en iyi eğitim ve öğretim ortamı sağlamak yanında, onları kendine güvenen, sorumluluğunu herşeyin üzerinde tutan, akılcı, yaratıcı, araştırmacı ve özgür düşünceye sahip Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirmektir ![]() Yakın Doğu Üniversitesi kuruluşundan bu yana geçen ve bir kurumun tarihi bakımından son derece kısa sayılan bir zaman dilimi içerisinde olağanüstü bir hızla gelişmiş ve Kıbrıs’ın bir eğitim ve kültür merkezi olmuştur ![]() |
![]() |
![]() |
|