Yıldız Teknik Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldız Teknik Üniversitesi BölümleriYıldız Teknik Üniversitesi Bölümleri Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık (Almanca, Fransızca, İngilizce) (Fransızca) İstatistik Kimya Matematik Türk Dili ve Edebiyatı Fizik Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği (İkinci Öğretim) Çevre Mühendisliği Çevre Mühendisliği (İkinci Öğretim) Harita Mühendisliği Harita Mühendisliği (İkinci Öğretim) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler İktisat İktisat (İkinci Öğretim) Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Matematik Mühendisliği Matematik Mühendisliği (İkinci Öğretim) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (İkinci Öğretim) Biyomühendislik Makine Fakültesi Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği (İkinci Öğretim) Mekatronik Mühendisliği (İkinci Öğretim) Mekatronik Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği (İkinci Öğretim) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Şehir ve Bölge Planlama Elektrik-Elektronik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Elektrik Mühendisliği Elektrik Mühendisliği (İkinci Öğretim) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği (İkinci Öğretim) Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği |
Yıldız Teknik Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldız Teknik Üniversitesi BölümleriYıldız Teknik Üniversitesi (kısaca YTÜ veya Yıldız), İstanbul'da bulunan devlet üniversitesi 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Alisi adıyla, Ecol de Conducteur'ün müfredat programı esas alınarak, Nafıa Nazırlığı'na bağlı olarak kurulmuştur[2] Türkiye'nin en eski 2 teknik üniversitesidir Günümüzde Yıdız, 10 Fakülte, 2 Enstitü, 3 Meslek Yüksekokulu'nda 22000'i aşan öğrencisi ve 1444 öğretim elemanı ile eğitim-öğretimini sürdürmektedir[3] İstanbul'un Yıldız semtinde Yıldız Kampüsü ve Davutpaşa semtinde Davutpaşa Kampüsünde çeşitli fakülte ve enstitüler; Ayazağa semtinde bulunan yerleşkesinde ise Meslek Yüksekokulu ve yurtlar bulunmaktadır |
|