|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölümleri, eskişehir, osmangazi, üniversitesi |
![]() |
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eskişehir Osmangazi Üniversitesi BölümleriEskişehir Osmangazi Üniversitesi Bölümleri Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği İlköğretim Matematik Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Sınıf Öğretmenliği Sınıf Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Fen Bilgisi Öğretmenliği Fen Bilgisi Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği (İkinci Öğretim) Jeoloji Mühendisliği Kimya Mühendisliği Maden Mühendisliği Maden Mühendisliği (İkinci Öğretim) Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği (İkinci Öğretim) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Mimarlık Bilgisayar Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)(İkinci Öğretim) Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği (İkinci Öğretim) Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik İstatistik (İkinci Öğretim) Kimya Kimya (İkinci Öğretim) Tarih Tarih (İkinci Öğretim) Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) Biyoloji Biyoloji (İkinci Öğretim) Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Matematik ve Bilgisayar Bilimleri (İkinci Öğretim) Fizik Fizik (İkinci Öğretim) Karşılaştırmalı Edebiyat (Almanca, Fransızca, İngilizce) Karşılaştırmalı Edebiyat (Almanca, Fransızca, İngilizce) (İkinci Öğretim) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme İşletme (İkinci Öğretim) Maliye Maliye (İkinci Öğretim) Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler (İkinci Öğretim) İktisat İktisat (İkinci Öğretim) Tıp Fakültesi Tıp Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Eskişehir Sağlık Yüksekokulu Ebelik (Yüksekokul) Hemşirelik (Yüksekokul) Sağlık Kurumları Yöneticiliği (Yüksekokul) İlahiyat Fakültesi İlahiyat İlahiyat (İkinci Öğretim) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği (Yüksekokul) Turizm ve Otel İşletmeciliği (Yüksekokul) (İkinci Öğretim) |
![]() |
![]() |
![]() |
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eskişehir Osmangazi Üniversitesi BölümleriEskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir'de Üniversite yaşamını başlatan ve kuruluşları 1970 yılına dayanan Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin, Anadolu Üniversitesinden ayrılarak yeniden yapılanması ile kurulmuştur ![]() 18 Ağustos 1993'te çıkan 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen-Edebiyat Fakülteleri, Sağlık Hizmetleri ve Eskişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları, Fen Bilimleri, Metalurji ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile yeni kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1993 yılında Osmangazi Üniversitesi adıyla yeniden yapılanmştır ![]() Daha sonra, 1994'te Sivrihisar Meslek Yüksekokulu, 1995'te Ziraat ve İlahiyat Fakülteleri, 1998'de Eğitim Fakültesi, 2007'de Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Mahmudiye Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuarı, 2008'de Diş Hekimliği Fakültesi, 2009'da Sanat ve Tasarım Fakültesi kurulmuştur ![]() 2005 yılında üniversitenin ismi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 'ESOGÜ' olarak değiştirilmiştir ![]() Üniversitede 2010-2011 Öğretim yılı itibarı ile 9 Fakülte, 5 Enstitü, 14 Araştırma Merkezi, 3 Yüksek Okul ve 4 Meslek Yüksek Okulunda 1233 akademik, 1269 idari personel bulunmakta, 840 Önlisans, 16 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|