|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| harçları, kalkacakmı, kalktımı, üniversite |
Üniversite Harçları Kalktımı , Üniversite Harçları Kalkacakmı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üniversite Harçları Kalktımı , Üniversite Harçları KalkacakmıÜniversite Harçları kalktımı , Üniversite Harçları kalkacakmı ![]() Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üniversite harçlarının kaldırılması için çalışma talimatı verdi ![]() Yükseköğrenimde 'Öğrenci katkı payı' olarak geçen harçların kaldırılması için çalışma başlatıldı Konu, AK Parti’nin son MYK’sında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirildi![]() Toplantıda, iki yıllık yüksek okullardan, doktora düzeyine kadar toplam 4 milyona yakın üniversite öğrencisinin yıllık harçlarının 1 1 milyar TL tuttuğu, ancak öğrenciler üzerinde ciddi yük getirdiği ve sık sık eylem konusu olduğu değerlendirildi Erdoğan da, harçların kaldırılması için ayrıntılı çalışma yapılması talimatı verdi![]() Star gazetesinin haberine göre, parasız üniversite için ‘başarı’, yani sınıfta kalma veya alttan ders bırakmama şartı aranıp aranmayacağı, normal harçların on katı ödenen ikinci öğretim harçlarının da kaldırılıp kaldırılmayacağı 2012-13 akademik yılı açılışından önce belli olacak ![]() ÖSYM’nin 2011 verilerine göre, 95 devlet, 54 vakıf, 9 askeri ve 1 polis akademisinde 1 milyon 98 bin 310 ön lisans, 2 milyon 528 bin 332 lisans, 126 bin 368 yüksek lisans, 43 bin 405 doktora ve 20 bin 671 tıp ihtisas öğrencisi öğrenim görüyor Yani 154 yüksek öğrenim kurumunda toplam 3 milyon 817 bin 86 öğrenci var![]() Öğrencilerin ödediği ücretin resmi adı ‘Öğrenci Katkı Payı’ Bu pay, en düşük 71 TL olarak Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinden alınıyor Diğer okullarda ‘en düşük’ harçlar özetle şöyle: Yüksek okullar 190-227 TL, eğitim, edebiyat, ilahiyat ve iletişim 284 TL, hukuk, siyasal ve işletme 313 TL, mühendislik, mimarlık 387 TL, denizcilik, uçak, ziraat, veterinerlik 316-387 TL, diş hekimliği ve eczacılık 494 TL, tıp 591 TL, konservatuvar 589 TL![]() İkinci öğrenim için ödenen harçlar bin TL’den başlıyor, 4 bin 268 TL’ye kadar çıkıyor ![]() Alıntı |
|
|
|